Nye Eee-modeller fra Asus

De nyeste medlemmer i Eee-familien fra Asus er en minicomputer i børstet stål og en videotelefon.

På et pressemøde i Tyskland har Asus præsenteret en stribe nye Eee-produkter. Asus har haft stor succes med sin billige minicomputer Eee-PC, som oprindelig blev lanceret i 2007, og det har skabt et helt nyt produktsegment på pc-markedet der nu betegnes som netbooks. Men Asus bevæger sig også længere og længere væk fra det oprindelige Eee-koncept med sine nye produkter, der ikke har meget andet end navnet til fælles med den oprindelige netbook.

Blandt de nye modeller som i nogen grad viderefører det oprindelige koncept er Eee PC 1002HA med et kabinet i børstet stål, 10-tommers skærm og 160 GB harddisk samt 10 GB online-lagerplads hos Asus Eee Online Storage. Maskinen indeholder en Intel Atom 1,6 GHz processor, kortlæser, webcam og tre usb-porte. En ny energisparefunktion kaldet Super Hybrid Engine skal forlænge batterilevetiden til fem timer.

Der er stadig tale om en minicomputer med en vægt på 1,2 kilo og en tykkelse på 2,7 cm, men prisen på 429 euro eller omkring 3.300 kroner (i Danmark formentlig noget dyrere) ligger på niveau med normale bærbare computere.

Asus viste desuden en Skype-certificeret Eee Videophone, der kan bruges til videosamtaler over Skype uden en pc. Skærmen er dog kun på syv tommer og batteriet holder kun i sølle 20 minutter, så den er ikke egnet til mobil brug. Den anbefale pris ligger på 259 euro og kommer formentlig til at ligge på omkring 2.000 kr. med dansk moms.

En anden nyhed er Eee PC T91 med en berøringsfølsom 9-tommers skærm, der kan drejes 160 grader. Her kunne Asus dog ikke fortælle den endelige pris.

Til gengæld skulle det nu være sikkert, at et andet usædvanligt koncept, Eee Keyboard, kommer på markedet i det indeværende år. Eee Keyboard har både en indbygget computer og en fem-tommers berøringsfølsom skærm og kan forbindes til fjernsynet over en trådløs HDMI forbindelse.

Pris og lanceringsdato for Eee PC T91 og Eee Keyboard skal offentliggøres på Cebit messen i marts, mens Eee PC 1002HA og Eee Videophone kan købes allerede fra denne måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere