Fire-kerne-processorer rasler ned i pris

Processorer med fire kerner er langsomt begyndt at æde sig ind på pc-markedet, men de repræsenterer stadig kun en forsvindende lille del af det samlede salg. Prisfald kan ændre situationen.

Èn, to eller fire kerner - det er spørgsmålet, som pc-købere skal stille sig selv i dag. Faktisk er der en helt fjerde mulighed, nemlig tre kerner - AMD sælger en quad-core-model, Phenom X3, hvor den ene kerne er deaktiveret. I denne uge ventes AMD at annoncere, at selskabet har solgt en million fire-kerne-processorer. Intel har solgt 10 millioner quad-cores, men chipfirmaet har også haft fire-kerne-modeller på markedet næsten et år længere end AMD.

Tallene lyder imponerende, men de repræsenterer stadig kun en meget lille del af det samlede processor-salg på 360 millioner enheder i samme periode. Det betyder at quad-core-cpu'er stadig kun har en markedsandel på 3 procent. Og de fleste af disse er Xeon-processorer til servere, ikke desktop-modeller.

Der mangler stadig software som kan udnytte to kerner fuldt ud - for slet ikke at tale om fire - og det kan have afholdt mange pc-købere fra at investere i de dyre quad-cores. Men priserne er på vej ned, og fire-kerne-modellerne ventes at vinde frem i den kommende tid.

Intel har sænket prisen for sin Core 2 Quad Q6600 med 2,4 GHz til omkring 1.300 kroner. En 45-nanometer-processor - Q9300 med 2,5 GHz - kan fås for 1.600 kroner. AMD sælger sin Phenom X4 9550 med 2,2 GHz for 1.100 kr.

Og de faldende processor-priser slår igennem i priserne for færdige pc-systemer, hvor man efterhånden kan købe en komplet quad-core-pc for mindre end 5.000 kr. Så måske er det kun et spørgsmål om tid, før quad-core bliver den nye standard på pc-markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere