Danske Ascio solgt for 200 millioner kroner

Danske Ascio Technologies, det tidligere Speednames, er solgt til en engelsk konkurrent for mere end 200 millioner kroner.

Det børsnoterede engelske selskab Group NBT overtager danske Ascio Technologies, der blev startet i Danmark i 1999 under navnet Speednames. Det danske forretningskoncept til registering og administration af domænenavne og brand management på internettet skal nu udvides til en global forretning. Prisen for Ascio er 200 millioner kroner der betales med en kontant sum, aktier i NBT og optioner.

»Det resultat er vi meget tilfredse med. Det har været en spændende arbejdsopgave at udvikle Ascio. Vi havde 3 hårde år, efter at den såkaldte it-boble bristede, men fik så hul på processen med at internationalisere selskabet. Da vi kom ind med kapital, var der fem ansatte. Idag er der 150 ansatte. Omsætningen har rundet 140 millioner kroner og indtjeningen blev 3 millioner kroner i 2006,« siger bestyrelsesformand og IVS-partner Frank Ewald.

Foruden IVS har Nordic Venture Partners og Vækstfonden skudt penge i selskabet.

»Ascio og NBT får en samlet størrelse, der gør, at vi nu bliver medejere af en global leder på vort felt, så eventyret er kun lige startet,« siger Claus Højbjerg fra Nordic Venture Partners, som fortsætter i bestyrelsen for NBT.

Speednames-historien begyndte i 1999, da diplomatsønnen Nikolaj Nyholm kom til Danmark for at studere. Da han ikke forstod uddannelsessystemet i Danmark, startede han sin egen virksomhed, Speednames. Nikolaj Nyholm har siden han startede Speednames siddet i Ascios bestyrelse.

»Vi kunne have solgt efter et års virke i 2000, hvor der var bud efter os, men vi valgte at udvikle selskabet. Det tog så seks år, men resultatet er også derefter,« siger Nikolaj Nyholm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere