Segway-ture i København er ulovlige

Nu kan du få en guidet tur på en Segway i København, men desværre er det ulovligt.

Danske Segway Tours tilbyder nu guidede ture rundt i København på det elektriske løbehjul, som selv sørger for at holde balancen selvom det kun har to hjul. Men Segway er ikke godkendt til at køre i det offentlige rum i Danmark og dermed er det altså ulovligt at køre rundt på gader og stræder med fartøjet, skriver Politikens iByen.dk.

Færdselsstyrelsen undersøger i øjeblikket, hvordan fartøjet med en tophastighed på 25 km/t skal klassificeres. Indtil videre er det sat i klasse med en knallert, så man skal være 16 år og bære hjelm for at køre det.

Alligevel kan man hos Segway Tours få en tur på to timer rundt i København for 399 kroner, ligesom det er set i mange andre af verdens storbyer. Og Segway Tours har indtil videre tænkt sig at fortsætte med de ulovlige ture. Det danske firma håber, at initiativet kan sætte lidt skub i den lange offentlige sagsbehandling.

Senest var der fokus på Segway som et grønt transportmiddel i forbindelse med klimatopmødet i København. Læs også ComON's interview med Segway-opfinderen Dean Kamen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere