Trojaner angriber 100 banker

Èn enkelt trojaner har formået at angribe mere end 100 banker samtidig i maj, viser en opgørelse fra Kaspersky Lab.

Russiske Kaspersky Lab har udgivet en top-ti-liste over de værste it-vira i maj og juni måned. Og den overordnede konklusion må være, at virusmagerne har været meget kreative. Et godt eksempel er det mindste ondsindede program, Trojan.BAT.KillWin.dg, der forsøger at slå Windows ihjel, selvom den kun fylder sølle 15 byte. I juni kom et andet program på 26 byte, der var i stand til at slette alle data på c-drevet. Det største ondsindede program i juni fyldte til gengæld hele 31 megabyte.

Den grådigste trojanske bankvirus formåede at angribe 103 banker samtidig i maj. I juni blev den dog ikke set, hvorfor Trojan-Spy.Win32.Banker.ohq indtager førstepladsen ved at kunne angribe »sølle« 56 banker. En anden betalingskortvirus forsøgte at angribe fem systemer på en gang ved at stjæle brugerens kodeord.

Der bliver også gjort meget for at skjule malware-programmerne. Det er ikke usædvanligt at virussen bliver pakket med flere forskellige programmer for at sløre dens identitet. Rekordindehaveren i maj var pakket med ikke færre end 10 forskellige programmer. Et antivirus-program skulle altså kæmpe sig gennem 10 forskellige lag af komprimering for at nå ind til selve virussen.

Det mest ondsindede program i maj går til angreb på antivirus-løsninger på harddisken, mens juni-vinderen også angriber sikkerheds-programer i computerens hukommelse.

Kaspersky Lab har også kigget på, hvor flest inficerede mails kommer fra, og der er ikke mange overraskelser. USA ligger på førstepladsen med 19 pct., mens Sydkorea er nr. 2 med 8 pct.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere