Toshiba integrerer Cell-processor i notebooks

Toshiba er på vej med de første bærbare computere med integreret Cell-processor, som også findes i PlayStation 3 - og verdens hurtigste supercomputer.

Hvad har Sonys populære spillekonsol PlayStation 3, den amerikanske petaflop-supercomputer IBM Roadrunner og Toshibas nye multimedia-notebooks Qosmio G55 og F55 til fælles? De indeholder alle en udgave af Cell-processoren, som er udviklet i fællesskab af Sony, IBM og Toshiba.

Sony bruger Cell i sine spilkonsoller, IBM sælger højtydende servere og supercomputere med tusindvis af Cell-processorer, og Toshiba forsøger sig nu med bærbare computere med Cell.

De er de nye modeller Qosmio G55 og F55, der er udrustet med en såkaldt »parallel media co-processor«. Den skal overtage krævende multimedie-opgaver, f.eks. videobehandling.

En typisk opgave kunne være at konvertere en dvd-film til et mobilt format, så den kan overføres til f.eks. en iPod eller iPhone. Det tager typisk flere timer med en almindelig pc.

Cell-processoren i Toshibas notebooks er dog noget langsommere end den chip, der findes i IBMs supercomputere. IBM bruger en Cell-variant med otte kerner, mens Toshibas Quad Core HD som navnet antyder kun har fire kerner.

Og hastigheden er skruet ned fra 3,2 GHz i PS3 til mere begrænsede 1,5 GHz i Qosmio. Det betyder til gengæld også, at strømforbruget er sænket til 10-20 watt.

De nye Qosmio modeller kommer til efteråret med 17- eller 18-tommers-skærm, op til 500 GB harddiskplads, GeForce 9700 GTS grafikkort og indbygget GPS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere