IFPI-sagen: Tele2 har hele telebranchen bag sig

Tele2 får bred støtte fra alle de øvrige teleselskaber til sin beslutning om at tage et retsligt opgør mod IFPI. Selskaberne er bekymrede over den særlige danske tolkning af de europæiske regler for ophavsret.

Det er uholdbart, at EU-reglerne om ophavsret tolkes så forskelligt, at noget kan være forbudt i Danmark og tilladt i Sverige. Derfor er der behov for en afklaring af reglerne.

Omtrent sådan lød hovedkonklusionen efter et møde mandag middag mellem de forskellige internetudbydere. På mødet deltog repræsentanter for stort set alle de danske internetudbydere, som efter sidste uges kontroversielle fogedretsskendelse mod Tele2 havde brug for at finde fælles fodslag.

Fogedretskendelsen, som pålagde Tele2 at blokere for brugernes adgang til Pirate Bay, vil ifølge IFPI blive fulgt af lignende sager mod alle de øvrige selskaber, medmindre de frivilligt følger Tele2s eksempel og også lukker for deres brugeres adgang til Pirate Bay.

Men det bliver der på ingen måde tale om, fremgik det af mødet i dag.

»I branchen var der bred opbakning til Cybercity/Tele2, som nu vil meddele IFPI, at de må udtage en stævning, således at vi kan få en egentlig retssag. Der er mange uklare punkter i denne sag, og vi bryder os ikke om, at Danmark adskiller sig markant fra andre EU-lande i tolkningen af EU-reglerne,« siger Ib M Tolstrup, der er direktør for Telekommunikationsindustrien, der er brancheforening for telebranchen.

Selvom det således er Tele2 og ejerselskabet Telenor, der skal stå for en retssag og de omkostninger, sådan en medfører, så vil konkurrenterne gerne bakke op - også med mere end blot moralsk støtte til Tele2.

»Fra flere af medlemmerne kom der et blankt tilsagn om, at man ville støtte Tele2 økonomisk, mens man hos andre lige skal hjem og vende situationen med baglandet. Men generelt er der stort enighed om vigtigheden i, at vi får en både juridisk og politisk afklaring af, hvad man må og ikke må, og hvad teleselskabets ansvar er,« siger Ib M. Tolstrup til ComON.

Hvorvidt IFPI nu vil stævne hvert enkelt af de øvrige selskaber, sådan som interesseorgansiationen tidligere har bebudet, står foreløbigt hen i det uvisse. Det er ikke lykkedes ComON at få en kommentar fra organisationens danske afdeling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere