Danmark skal være verdens grønneste it-nation

Videnskabsministeriet satser på, at grøn it skal være et tema på FN's klimakonference i København i 2009.

Danmark skal være med helt fremme når det gælder miljørigtig anvendelse af it. Sådan lyder udmeldingen fra videnskabsminister Helge Sander, som nu har sat gang i udarbejdelsen af en handlingsplan for grøn it, der skal ligge færdig inden årets udgang.

»Det er mit håb, at handlingsplanen vil blive positivt modtaget, og at grøn it kan blive et tema i forbindelse med FN's klimakonference i 2009,« siger videnskabsminister Helge Sander.

Blandt de mulige initiativer er en målrettet indsats for miljørigtig bortskaffelse af it-udstyr, en mærkningsordning og prioritering af forskning i grøn it. Planen skal både indeholde initiativer for den daglige anvendelse af it og forskning i grøn teknologi.

»Det spændende ved it er, at det er en del af problemet samtidig med, at det er en del af løsningen. Ved at tænke innovativt, kan vi alle blive bedre til at bruge it på en miljøvenlig måde,« siger Helge Sander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere