Forældre får hjælp til at vælge online-spil til børnene

En ny mærkningsordning skal hjælpe forældre med at vælge de rigtige onlinespil til deres børn.

Som supplement til den eksisterende PEGI-mærkningsordning for computerspil er der nu lanceret en ny ordning specielt for onlinespil, PEGI Online. De fleste spiludbydere i Europa har tilmeldt sig ordningen og forpligter sig bl.a. til at fjerne upassende brugergenereret indhold, beskytte private oplysninger og opstille retningslinier for acceptabel adfærd.

Den nye ordning er lanceret i samarbejde mellem myndigheder og spilbranchen gennem organisationen Pan European Game Information (PEGI). Medierådet for Børn og Unge repræsenterer Danmark i PEGI.

»PEGI Online er en udvidelse af den traditionelle pan-europæiske aldersmærkning af computerspil - PEGI - der klassificerer det indhold, som er programmeret ind i spillene. PEGI Online fokuserer derimod på det indhold og de risici, der kan opstå når mennesker spiller sammen på internettet,« siger Anne Mette Thorhauge fra Medierådet for Børn og Unge.

I takt med, at spillernes gennemsnitsalder er steget - den typiske computerspil er i dag knap 30 år - er der kommet mange spil, der kun henvender sig til et voksent publikum. Det har skabt behov for en vejledende aldersmærkning, som første gang blev indført i 2003.

Mærkerne er også integreret i den nye generation af spilkonsoller, som Xbox 360 og Sony PlayStation 3, så forældre har mulighed for at begrænse adgang til voksenspil.

Den danske sammenslutning af spiludbydere, Multimedieforeningen, lancerer nu en oplysnings-kampagne om PEGI Online.

»Langt de fleste pc- og konsolspil indeholder i dag en form for online-funktionalitet. Derfor er det afgørende, at man som forældre kan være tryg ved, at lade sine børn spille på nettet. Vi bakker derfor op om PEGI Online og markedsfører bl.a. systemet ved at uddele 30.000 brochurer i de danske spilbutikker her op til jul,« siger Peter Weile, der er formand for Multimedieforeningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere