Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Lovgivning på vej mod kommunale bredbåndseventyr

Energistyrelsen barsler med en bekendtgørelse, der en gang for alle fastslår at kommunale elselskaber ikke kan bruge elforsyningsloven som løftestang for udrulning af bredbånd.

Udrulning af bredbånd har ikke noget at gøre med kommunal elforsyning. ComON erfarer således at Energistyrelsen nu er parat til med syvtommersøm at fastslå over for landets kommunale elselskaber at bredbåndsudrulning ikke er foreneligt med kommunal elforsyning.

»Det er korrekt at vi arbejder på en bekendtgørelse om kommunale elselskabers tilknyttede aktiviteter,« siger kontorchef Thomas Bastholm Bille fra Energistyrelsen til ComON.

Mange af de kommunale elselskaber var ellers sammen med mange af landets øvrige elselskaber i gang med udrulning af bredbånd. I marts fastslog Energistyrelsen over for det kommunale Energi Viborg at det ikke er inden for rammerne af elforsyningsloven at udrulle bredbånd til elkunderne og at Energistyrelsen ikke køber forklaringen om at fibernetværket skal bruges til fjernaflæsning af elmålere.

Men siden marts har flere kommunale elselskaber, heriblandt vestjyske Vestforsyning, forsøgt at få sine bredbåndsprojekter godkendt af Energistyrelsen på trods af kendelsen over for Energi Viborg.

Nu skærer styrelsen igennem og fastslår generelt at bredbåndsudrulning ikke er inden for rammerne af elforsyningsloven.

»Det er ikke, har ikke og har aldrig været meningen at bruge elforsyningsloven til at legitimere aktiviteter, der ikke har med elforsyning at gøre,« fastslår Thomas Bastholm Bille.

Bekendtgørelsen skal inden længe i høringen hos elselskabernes interesseorganisation inden den bliver en realitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere