Ingen it-strategi i det offentlige

Under halvdelen af de offentlige myndigheder har en plan for, hvornår det kan betale sig at lægge it-opgaverne ud til andre.

75 procent af de offentlige myndigheder står selv for it-driften, og kun 43 procent har lavet en decideret plan for, hvornår det er rentabelt at udlicitere it-opgaverne. Spild af ressourcer, mener Dansk Handel & Service.

43 procent af de danske myndigheder har lavet en strategi for udlicitering, mens 75 procent stadig står for deres egen it-drift. Det skriver Berlingske Tidende i dag. Dansk Handel & Service mener ikke, myndigheder gør det godt nok.

»Det er spild af samfundsmæssige ressourcer, at 75 procent af de offentlige myndigheder i Danmark selv varetager it-driften, når alle ved, at netop drift er, hvor de helt store gevinster kan hentes,« siger Chritian Ohm, konsulent i Dansk Handel & Service.

Erfaringerne viser, ifølge Berlingske Tidende, at udlicitering af it kan gøre medarbejdere, der flytter med, op til 50 procent mere effektive.

»Det skyldes dels en ny ledelse, dels større fokus på arbejdet, og så det faktum, at alt kører i et helt andet gear,« siger konsulent Christian Ohm.

Dansk Handel & Service mener blandt andet, at myndighederne kan spare penge ved at lade private virksomheder stå for opdatering og sikkerhed på it-systemerne.

(Kilde: Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere