Dyb digital kløft mellem McCain og Obama

Der er en enorm forskel på Barack Obama og John McCains forståelse af nettet. John McCain taler til vælgerne, mens Obama skaber fællesskab. I nat mødes kandidaterne i endnu en tv-duel.

Da en amerikansk journalist tidligere i år spurgte John McCain, om han er til Mac eller Pc, svarede den 71-årige republikanske præsidentkandidat:

"Ingen af dem. Jeg er computeranalfabet, men min kone hjælper mig, så meget hun kan".

Samtidig er Barack Obama efterhånden berømt for aldrig at forlade hjemmet uden sin Blackberry, og senest har demokraternes 46-årige kandidat lanceret en iPhone applikation, der opfordrer ejeren til at blive en del af kampen ved at ringe til venner i sving-stater og lægge et godt ord ind for Obama.

John McCain sætter en ære i aldrig at surfe på nettet og aldrig sende en Email. Det er den indstilling, der får kommentatorer til at sammenligne McCains kampagne med en hestetrukket karet i modsætning til Obamas topmoderne NASA rumskib.

"Der er en kløft mellem digitale indfødte og digitale immigranter. Der er ingen tvivl om, at Obama er mere hjemmevandt i online-verdenen, og valgkampen er i høj grad en afspejling af de respektive kandidater" siger Micah Sifry fra TechPresident.com til Politico.com. TechPresident følger kandidaternes brug af nettet.

Valgkampens slagmark

Indtil juni i år havde Barack Obamas kampagne brugt 37 millioner kroner på online annoncer, mens McCain kun havde spenderet små 10 millioner. På det seneste har John McCains stab af rådgivere dog indset, at internettet er blandt valgkampens slagmarker.

Det var på nettet, at McCain i annoncer sammenlignede Barack Obama med tomme celebrity stjerner som Paris Hilton, hvilket skabte både enorm omtale, skæve smil og en del forargelse.

Men selv om John McCain er ved at bevæge sig online, så er det i en ren web 1.0 version. I stedet for at skabe fællesskab om sagen og inddrage vælgere og frivillige i kampen om embedet, så taler John McCain til sine tilhængere. Obama suser derimod af sted på web 2.0 bølgen.

På my.barackobama.com er det første der møder en Obama citatet: "Jeg beder dig om at tro på forandring. Ikke kun på min evne til at skabe forandring i Washington. Men om at tro på din egen evne til at skabe forandring". Hele sitet lægger op til at frivillige skal være en del af holdet der forandrer Amerika.

På Johnmccain.com er det ikke meningen, man skal blive en del af en bevægelse. Her kan man nøjes med at hjælpe John McCain til at blive præsident. Forskellen bliver helt tydelig, når man skal donere penge til valgkampene.

10 dollars forskel

Hos John McCain kan man udfylde en juridisk form og klikke beløbet ind. Mens Obamas site endnu engang forsøger at få den potentielle vælger med på holdet med ordene: "Konfronteret med umulige odds har generationer af amerikanere svaret med en simpel overbevisning: Ja! Vi kan. Vi tager ikke imod penge fra lobbyister. De eneste vi står til ansvar for er jer: Folket". Herefter kan man så donore. I øvrigt er mindste donationen 25 dollar hos McCain, mens den er 15 dollar hos Obama

Hvis man ser på tilslutning på nettet, så har Obama 2,5 million venner på Facebook og MySpace, mens McCain sniger sig op på 700.000. På YouTube er videoer med Obama set 74 millioner gange, mens McCain har 19 millioner seere. Til gengæld har McCains vicepræsidentkandidat Sarah Palin virkelig grebet om Googlesøgninger. På Googletrend har hun for længst overhalet McCain, Obama og Biden som mest søgte i valgkampen.

Men den digitale kløft mellem de to kampagner er faktisk i tråd med deres respektive vælgere. En undersøgelse foretaget af firmaet MediaVest viser, at demokraternes vælgere får deres information fra en lang række kanaler som aviser, telefoner, tv og internettet. Mens republikanske vælgere overvejende får information fra fjernsynet.

Begge vælgergrupper vil dog formentlig være at finde foran fjernsynet senere i dag, når de to kandidater mødes i endnu en tv-duel, der vil blive kommenteret overalt på nettet i de kommende dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere