Apple og Sun samarbejder om StarOffice

Apple kaster nu sine kræfter ind i et open source projekt, som skal portere StarOffice til Mac OS X.

Sun har for længst selv opgivet at oversætte StarOffice (en konkurrent til MS Office) til Mac - i stedet skabte man for et par år siden et "open source" projekt der skulle tage hånd om oversættelsen. Det er gået trægt fremad, men i torsdags blev den første egentlige developer-version frigivet.

CNET.com fortæller nu, at Apple er gået ind i projektet og vil hjælpe med at få office-suiten portet til OS X.

I første omgang vil Apple hjælpe med at få skabt en Java-version af OpenOffice.org, og siden vil StarOffice komme til. OS X versionerne vil være optimeret til at udnytte Aqua, og ikke kræve at der skal være installeret en X11 brugerflade (den grafiske UNIX brugerflade der kan downloades gratis fra 3.parts leverandører, men ikke er en del af OS X).

Håbet er at der vil være en version af OpenOffice.org ude i slutningen af i år, mens StarOffice versionen forventes på gaden i 2003.

Link

  • Open Office



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    EG Danmark A/S
    Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

    29. august 2024 | Læs mere


    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere