Kommuner skal tvinges til digital signatur

Socialdemokraternes it-ordfører Thomas Adelskov lægger nu op til at de små kommuner, som er afventende over for eDag2, skal tvinges til at opfylde kravene. Venstre ser positivt på forslaget. Det skriver IT-avisen ComON i denne uge.

Landets små kommuner skal til tvinges til at købe løsningerne til at sende og modtage mails signeret med digital signatur inden 1. februar 2005.

Det kan blive konsekvensen efter, IT-avisen ComON i sidste uge kunne berette om en række mindre kommuner, som har udskudt de sekscifrede investeringer i den digitale signatur, da de frygter, at det er spildte kroner på grund af de plante kommunesammenlægninger.

Dermed vender de ryggen til eDag2, der finder sted den 1. februar 2005. Den dag skal al intern kommunikation mellem offentlige myndigheder ellers overgå til den juridisk bindende elektroniske underskrift. Samtidig får borgere og virksomheder krav på digital kommunikation med det offentlige.

»Det er utilgiveligt at nogle borgere og virksomheder bliver stillet forskelligt og ikke får de samme digitale muligheder på grund af en række lokalpolitiske problemstillinger,« siger Socialdemokraternes it-ordfører, Thomas Adelskov til IT-avisen ComON.

Han er nu klar til at tvinge kommunerne til at investere i løsningerne til den digitale signatur.

»Det undrer mig, at videnskabsministeren ikke for længst har bedt om lov til vride armen om på kommunerne for at tvinge dem til at opfylde kravene i eDag2,« fortsætter Thomas Adelskov, der mener, at den digitale forvaltning er så vigtig, at den går forud for risikoen for at nogle kommuner investerer i systemer, der skal udskiftes efter få år.

Socialdemokraterne støttes af Det Radikale Venstre, og de to partier vil nu trække Videnskabsminister Helge Sander ind i Folketingssalen for at redegøre for hvor mange kommuner, der stiller sig uden for eDag2, samt hvordan han vil sikre, at alle kommuner kommer med.

Venstre klar til dialog
Videnskabsminister Helge Sander, Venstre, forklarer at mere end 50 af de i alt 271 kommuner på nuværende tidspunkt opfylder kravene til eDag2. Såfremt kommunerne tøver med at bruge penge på en fuld løsning, opfordrer han dem til at implementere såkaldt hostede løsninger, hvor løsningen fysisk er placeret hos leverandøren, og myndigheden alene betaler for oprettelse og leje af den.

»Dermed er det muligt for kommunerne at blive eDag2-klar uden, at de skal igennem komplekse og dyre investeringer,« siger Helge Sander til IT-avisen ComON.

Venstre vil nu indgå i en dialog med de to oppositionspartier, om hvordan, man sikrer, at den digitale forvaltning bliver gennemført til tiden, uddyber Venstres it-ordfører, Christian Lund Jepsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere