Folkevalgte politikere har parlamentarisk immunitet. Det skal redde The Pirate Bay fra myndighederne.
Det svenske Piratpartiet lover nu, at de vil tage den kontroversielle tjeneste under vingerne, hvis partiet efter næste valg kommer i Riksdagen – den svenske pendant til Folketinget.
Partiet har allerede sagt ja til at være netleverandør til The Pirate Bay. Det kom i stand efter den tyske internetleverandør CB3ROB blev stævnet og lukkede forbindelsen.
Men det nye tilbud skulle være endnu mere omfattende.
Partiet vil overtage tjenesten og trække den helt ind i rigsdagen, hvor den angiveligt vil blive beskyttet af den parlamentariske immunitet, som de folkevalgte er beskyttet af. Det skriver den svenske piratpolitiker Christian Engström på sin blog.
Partiet mener, at The Pirate Bay konstant bliver mødt med stævninger og retssager, som er med til at ødelægge den grundlæggende debat om fildeling. Partiet håber, at det kan presse fildelningsspørgsmålet ind på den politiske scene med sit valgløfte: Hvis partiet bliver valgt ind ved valget den 19. september, så vil det overtage driften af The Pirate Bay.
”Da Piratbyrån startede i 2003 var det meningen at starte debatten om en reform af ophavsretten og en konstruktiv debat. Det mål lykkedes. Med udgangspunkt i Piratbyrån fik vi Pirate Bay, som i dag er en af verdens 100 største sites, og en af verdens mest berømte politiske varemærker. I Piratpartiet er vi stolte over at være en gren på det træ, som Piratbyrån plantede, og vi er stolte af at stå side om side med The Pirate Bay i kampen for informationsfrihed og en moderne ophavsret,” skriver den svenske politiker.
Partiet har en reel chance for at komme ind i det svenske parlament. Et svensk parti skal skaffe mindst fire procent af stemmerne for at komme ind, hvilket er højt i forhold til de danske to procent. Men ved sidste års EU-valg lykkedes det piraterne at få syv procent og dermed sende Christian Engström til Bruxelles. At det lykkedes piraterne at komme ind i EU-Parlamentet skyldtes desuden stor svensk modstand mod den dengang mere aktuelle FRA-lov, som for to år siden skabte en omfangsrig svensk overvågning.