I Nordjylland er mobiltelefonen turistguide

Denne sommer får turister i Nordjylland hjælp til at finde hoteller, seværdigheder og spisesteder via deres mobiltelefon.

Som turist kan man ofte være stavnsbundet til det nærmeste turistkontor, hvis man er på jagt efter det nærmeste hotel eller den mest oplagte seværdighed.

Men hvis man rejser til Nordjylland i den kommende tid, har man dog rigelige muligheder for at få det optimale ud af sit besøg - på egen hånd.

Et forsøg mellem flere nordjyske parter er mundet ud i en mobil turisttjeneste, som turister har adgang til på flere forskellige måder. For at få systemet hurtigt i sving har man benyttet teknologier, som de fleste mennesker har adgang til - især mobiltelefonen.

Men det har ikke været problemfrit.

»Vi vil gerne sørge for, at turisten er mest mulig opdateret, men vi har to udfordringer. For det første er der steder i Nordjylland, hvor der simpelthen ikke er dækning. For det andet er det stadig ekstremt dyrt for vores turister at modtage data på telefonen, og det vil vi ikke udsætte dem for,« siger Jens Peder Kristensen fra KeyResearch, der har været tovholder på projektet.

De to begrænsninger med mobiltelefonen betyder, at den mobile turistguide har fået tre udformninger, så turisterne ikke er tvunget til at bruge dansk roaming, og de ikke nødvendigvis skal have konstant dækning:

For det første kan turister søge informationer på opstillede standere flere steder i Nordjylland. Skærmene har trykfølsomme skærme, så de fleste kan navigere rundt på dem.

De lidt mere fingernemme personer kan surfe ind på en portal via deres mobiltelefon. Her er de samme opdaterede informationer tilgængelige. Der er cirka 3200 oplysninger om hoteller, restauranter og begivenheder, som opdateres af turistbureauerne i regionen.

Allerede inden rejsen kan turister via internettet på en telefon eller computer hente et helt program, med de samme informationer. På den måde har man altid oplysningerne - uanset om man har adgang til nettet. Hvis man kommer i nærheden af de ovennævnte standere kan man hente de nyeste data via bluetooth, hvilket eliminerer de dyre omkostninger for turister.

Man kan afprøve systemet ved at sende en SMS til 1231 med teksten VISIT. Du betaler for SMSen og lidt for datatrafikken.

Efter en testperiode har man konstateret, at især onlineportalen er blevet brugt meget.

Projektet er et samarbejde mellem Center for Intelligente Transport Systemer (CITS) på Aalborg Universitet og Region Nordjylland, Stena Line, Frederikshavn Havn samt Visit Nordjylland. AM Production og Blip Systems har leveret teknikken.

Man kan blandt andet se standerne i Stena Lines terminalhaller i Frederikshavn, men da det er et åbent system håber skaberne på, at flere nordjyske attraktioner vil opstille egne standere og bidrage med eget indhold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere