Succes med firmafødsler på nettet

Danske iværksættere har taget muligheden for at stifte virksomhed via onlineformularer til sig. Oprettelsestiden er nedsat fra to uger til en halv time. I 2004 ventes seks ud af ti selskaber at blive født på nettet.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har netop registreret virksomh nummer 10.000, der er stiftet via styrelsens onlinetjeneste, Webreg. Tjenesten giver blandt andre udenlandske selskaber og iværksættere mulighed for at registrere et selskab ved at udfylde en række formularer online - i stedet for at hente blanketterne i papirform på den offentlige forvaltning.

Tjenesten blev sat i søen i marts 2003, og har siden sparet virksomhederne for mindst 100.000 dages ventetid. En stiftelse via Webreg kan gøres uden sagsbehandling, og dermed er ventetiden på at få registreringsbevis sat ned fra 2 uger til en halv time.

Også i det offentlige har tjenesten givet væsentlige besparelser.

»Vi skønner, at det i gennemsnit tager 45 minutter at sagsbehandle en stiftelse, alt inklusiv. Det giver os en samlet besparelse på 7500 mandtimer. Vi har til gengæld vi fået mere support på telefonerne, så den endelige besparelse isoleret for dette system er svær at opgøre,« siger Thorbjørn Langkilde, projektleder i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Siden november 2003 er over halvdelen af alle nye selskaber stiftet over internettet. Hvis tendensen fra de første måneder af 2004 holder, vil 60-70 procent af alle selskaber i år blive til på nettet.

For at kunne benytte Webreg kræves det at man har en digital signatur. Webreg kan også bruges til at ændre i eksisterende selskabers oplysninger - eksempelvis direktion og bestyrelse eller forhøje og nedsætte selskabets kapital. For at benytte disse udvidede tjenester kræves det dog at virksomheden har en digital signatur af typen: Medarbejdercertifikat. Det er der dog blot 5.500 virksomheder, der har, på nuværende tidspunkt.

I 2004 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen sat yderligere syv millioner kroner af i budgettet til at videreudvikle Webreg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere