Viasat lunkne over for elselskaber

Elselskaberne skal have meget mere styr på ting som kundegrundlag og teknik, inden de kan få Viasat og selskabets populære tv-kanaler med i deres tilbud til kunderne.

De største knaster på elselskabernes vej mod at tiltrække kunder til deres bredbåndssatsninger er ikke problemer med at få gravet fiberkablerne ned eller skaffe kapital til udrulningen. Det løses af en årelang erfaring med nedgravning af elledninger og bugnende pengetanke på i alt 68 milliarder kroner.

Hvad der derimod volder elselskaberne store problemer er at få adgang til det indhold, som gør at folk vælger deres løsning. Især på tv-området kæmper selskaberne en brav kamp om at få adgang til signalerne fra Viasat, der distribuerer de populære tv-kanaler TV3 og 3+.

For hvad nytter det at have en 10 Mbit/s-forbindelse, hvis ikke man kan se landskamp i fodbold eller kampe fra SAS-ligaen? Og det er netop problemet for elselskaberne, der derfor i kor i aviserne i lokalområderne imødegår kritikken fra kunderne ved at opfordre dem til at ringe til Viasat og forlange at de skal indgå aftale med elselskaberne.

Men den form for pression virker ikke. For for Viasat er det ikke så lige til.

»Det er en helt ny teknologi, og der er derfor en masse forhold vi skal overveje, så som pirateri, billedkvalitet, typer af bokse til at modtage signalet og kodning,« siger direktør for Viasat, Kim Poder.
»Nogle bruger NDS-kodning, som efter vores opfattelse er den sikreste i verden. Og andre bruger slet ikke kodning. Det har vi prøvet og det gør vi ikke igen,« understreger Kim Poder.

Han efterlyser samtidig mere professionalisme og grundighed fra elselskabernes side.

»Mange af dem skal blive bedre til kundeundersøgelser. At levere vores signal til dem kræver store investeringer fra vores side. Derfor er vi nødt til at sikre os at der er kunder til det. Det har de ikke været gode nok til at dokumentere,« siger Kim Poder, og peger samtidig på at der også er nye konkurrerende teknologier til fiberbredbånd på vej. Dermed øges risikoen for at elselskaberne og deres fiberudrulninger ikke kan løbe rundt og Viasat brænder fingrene.

»Derfor er vi alt i alt nød til at have tid til at vurdere hvordan det skal skrues sammen,« forklarer Viasat-direktøren.




IT-JOB

Kalundborg Kommune

Data Scientist / udvikler

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere