Det var et avanceret og intelligent udført svindelnummer bygget på leasing-fup og fiktive udenlandske partnere, og det blev styret så dygtigt, at alle normale kontrolmekanismer fra revisorer til bestyrelse intet opdagede.
Sådan beskriver JMI-boss Asger Jensby den konstruktion, som han mener den nu forsvindne direktør i IT Factory, Stein Bagger, har brugt til at svindle med for op mod en halv milliard kroner.
Først da han under en ferietur i Dubai tilsyneladende måtte flygte over hals og hoved, blev svindlen opdaget, lyder forklaringen hos JMI Invest.
"I forbindelse med hans forsvinden fik vi et tip om, at der var noget ved Stein Bagger, der ikke var, som det skulle være. Derfor låste vi os ind i IT Factory fredag morgen og begyndte at undersøge forholdene," fortæller Lars Brammer, JMI.
Han vil ikke nærmere ind på, hvilken information og fra hvem, der pludselig gjorde JMI-ledelsen opmærksom på, at der var noget galt, men siger, at oplysningerne er overgivet til politiet.
Stein Bagger må sandsynligvis have flygtet over hals og hoved eftersom han ifølge JMI efterlod læssevis af inkriminerende materiale.
Hvad præcist der fik ham til pludselig at smide alt hvad han havde i hænderne og forlade sin kone og familie, har man en mening om hos JMI - men ingen i ledelsen ønsker på nuværende tidpsunkt at fortælle nærmere om baggrunden for teorierne.
Man vil dog godt sige, at Stein Baggers svindelnummer - i modsætning til flugten - har været utroligt godt planlagt og gennemført ned til mindste detalje.
Da Asger Jensby og Lars Brammer undersøgte Stein Baggers kontor og fandt et nøglekort, som viste sig at være til et nærliggende lejet kontorrum, begyndte afsløringerne at vælte ind, fortæller de.
"Vi så nogle leasing-kontrakter som vi intet kendte til, men som bar vores navn. Så begyndte at vi at fatte, at den var gal," fortæller Lars Brammer.
Leasingkontrakterne var mellem IT Factory og udenlandske selskaber, som angiveligt havde status som IBM Partnere.
I ét tilfælde havde et selskab i Hong Kong leveret et komplet hosting-center til IT Factory inklusive al nødvendig hardware og software.
Hostingcenter-købet blev finansieret gennem et dansk leasingselskab, som sendte de 51 millioner kroner, som hosting-centret kostede, til Hong Kong firmaet.
Hong Kong-firmaet kunne derpå lægge en meget stor ordre på tusindvis af software-licenser til IT Factory, som dermed fik en høj omsætning og stort overskud.
Men hosting-center-kontrakten var fiktiv.
Ifølge kontrakten skulle hosting-centret leveres med IBM-hardware, men da man kiggede nærmere efter i papirene, var de maskiner, der ved første øjekast var specificeret som IBM-maskiner, i virkeligheden HP-maskiner. Det var HPs modelnumre men HP-mærket var erstattet med et "IBM".
Sammenblandingen af IBM- og HP-hardware har en forklaring. Det viste sig efterfølgende, at hosting-papirerne var en afskrift af salgspapirene for et hosting-center, som man har haft til salg hos et andet JMI-selskab, nemlig Netkoncept, der er HP-partner.
Stein Bagger har sandsynligvis fået kendskab til netkoncept-papirerne, da IT Factory ved en tidligere lejlighed blevet bedt om at kigge på Netkoncepts hostingcenter.
At leasingselskabet (hvis identitet ikke er oplyst) beredviligt gik med til handlen, skyldes til dels, at firmaet i Hong Kong fremstod som en godkendt og certificeret IBM-partner.
Normalt skal firmaer gennem en omhyggelig kontrol for at modtage denne certificering, men ifølge JMI er der ingen tvivl om, at Hong Kong firmaet har forfalsket sine certificeringspapirer. Man ønsker dog ikke at oplyse navnet på hverken Hong Kong-partneren eller andre af partnerfirmaer, der fik leasing-karussellen til at snurre under Stein Bagger.
Ifølge IT Factorys regler skulle bestyrelsesformanden - altså Asger Jensby - skrive under på leasing-aftalerne.
Det havde han også gjort ifølge kontrakterne - men hans underskrift var forfalsket, fortæller han.
Stein Bagger og Asger Jensby har tidligere forklaret overfor blandt andre Computerworld, at en givtig forhandleraftale med IBM har været det økonomiske omdrejningspunkt i IT Factory.
Det var dog Bagger alene, der havde konstrueret aftalen, forklarer Jensby.
"IBM-aftalen var stykket sammen af Stein Bagger. Den omsætning, der kom gennem aftalen, var dog reel nok," siger han.
Hvor meget Stein Bagger har fået stukket til side til sig selv tør man kun gisne om i hos JMI.
"Men når vi ved, at der på een konto er sat 31 millioner kroner ind, og at der er adskellige af den slags konti, så kan man jo rolig gætte på, at det er et højt beløb," siger Lars Brammer.
Alt tyder på, at Stein Bager måtte forlade sit lukrative set-up i al hast - ellers ville han ikke have efterladt de afslørende papirer i det hemmelige kontor - hvortil et nøglekort lå og flød på hans eget, normale direktør-skrivebord hos IT Factory.
Svindelnumrene med leasing-aftaler med falske firmaer i udlandet har ifølge JMI stået på i flere år.