16-årig formand for de unge pirater

I weekenden var der stiftende generalforsamling i piratpartiets danske ungdomsparti, Ung Pirat.

I lørdags fik Piratpartiet officielt en ungdomsafdeling.

Ung Pirat holdt stiftende generalforsamling i Viborg, og er nu klar til at samle unge danskere til sin sag.

Ved mødet i lørdags blev den 16-årige Magnus Vestergaard fra Viborg valgt som den første formand for Ung Pirat. Næstformand blev 20-årige David Kofoed Wind fra Lyngby.

Ung Pirat vil fungere som en normal politisk ungdomsorganisation og vil forsøge at oprette lokalafdelinger i alle større danske byer. Piraterne har som ambition at blive den største politiske ungdomsorganisation. Og så vil afdelingen hjælpe moderpartiet Piratpartiet med at blive opstillet til folketinget.

"Jeg mener, at Ung Pirat har et stort potentiale for at blive den største politiske ungdomsorganisation inden et år. Vi har en politik, der tiltaler de unge, og vi har en ny, ung og frisk tilgang til politik", siger næstformanden David Kofoed Wind.

I Sverige er den unge piratorganisation lynhurtigt blevet Sveriges største politiske ungdomsorganisation med 22.000 medlemmer. I tiden frem til generalforsamlingen har Ung Pirat samlet cirka 100 danske medlemmer.

Ung Pirat i Danmark er den kun 5. ungdomsorganisation for et piratparti i hele verden. 

 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere