Ligningsrådet godkender bredbånds-fryns

Det er i orden at finansiere en bredbåndforbindelse over skattebilletten. Det er konklusionen på en ny afgørelse fra Ligningsrådet, som siger god for, at medarbejdere i en virksomhed »betaler« for en arbejdsgiverbetalt bredbåndsforbindelse ved at gå ned i løn.

Lønnedgangsmodellen blev senest anvendt under den gamle hjemmepc-ordning for to år siden og betød, at omkring omkring 250.000 husstande fik en billig pc, som for hovedpartens vedkommende var finansieret af skattevæsenet.

Hvis bredbåndsordnoingen bliver en lige så stor succes, kan det betyde et alvorligt indkomststab for Staten. Økonomiprofessor Bent Greve siger til Politiken, at det vil koste to milliarder kroner i tabt skat hvis ordningen udbredes til en halv million medarbejdere.

Hos TIC, hvor den tidligere Merkantildata-salgschef Søren Jensen har været ankermand i udviklingen af hjemmebredbånds-konceptet, håber man, at ligningsrådets afgørelse vil sætte kraftigt skub i salget af bredbåndsløsninger.

IDC's chefanalytiker Anders Elbak er dog mere forbeholden:

»Det er klart, at afgørelsen vil betyde et løft for udbredelsen af bredbånd til private, men der bliver nok ikke tale om den store revolution på området lige med det samme. Der vil nok gå et stykke tid, før arbejdsgiverne begynder at tilbyde det i den store stil.«

»Selv om frynsegodet er finansieret med lønnedgang, er der jo stadig administrationsomkostninger, der skal afholdes. Desuden er det spørgsmålet, om ikke mange af dem, der virkelig ønsker sig en bredbåndsforbindelse, ikke allerede har den i forvejen,« siger Anders Elbak.

Ligningsrådet skriver i en pressemeddelelse, at den godkendte ordning gælder en såkaldt flat-rate-ordning, hvor de ansatte, der tilslutter sig ordningen, går ned i løn med et beløb svarende til den løbende faste betaling til teleudbyderen.

Ligningsrådet lægger endvidere vægt på, at lønnen i henhold til den indgåede aftale mellem medarbejderne og arbejdsgiveren ikke automatisk reguleres op ved ophør af ordningen, og at der er en økonomisk risiko for arbejdsgiveren i forbindelse med ordningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere