USA vil føre elektronisk krig mod sine fjender

Præsident Obama vil oprette en ny militær-kommando som skal forbedre USA's muligheder for at føre elektronisk krig mod fjenderne.

Efter denne uges melding om at hackerne har stjålet fortrolige informationer om det amerikanske kampfly-projekt Joint Strike Fighter har landets regering nu luftet planer om at oprette en ny militær-kommando, som ikke kun skal forsvare militære netværk, men også udvikle muligheder for at angribe USAs fjender elektronisk.

Ifølge avisen Wall Street Journal vil planerne for den nye militær-kommando blive præsenteret i de kommende uger. Allerede under sin valgkamp lovede Barack Obama, at cyber-sikkerhed fremover skal behandles som et spørgsmål om national sikkerhed på linje med nukleare og biologiske våben.

Kilder i Pentagon fortæller til avisen at den mest sandsynlige kandidat til at lede den nye militær-kommando er general Keith Alexander, der allerede er direktør for National Security Agency (NSA).

En stor del af ansvaret for den amerikanske cybersikkerhed ligger allerede hos NSA, men den hemmelighedsfulde efterretnings-tjeneste har et noget blakket ry for sin rolle i elektronisk overvågning, bl.a. gennem Echelon-netværket - og kritikere mener, at de nye planer vil give NSA for meget magt og indflydelse.

Foruden tyveriet af konstruktionsplaner for JSF-kampflyet kan amerikanske medier også fortælle om nylige angreb mod landets el-infrastruktur. Det menes at organiserede hackere fra Kina eller Rusland har ansvaret for en del af angrebene, men det er svært at spore de elektroniske angreb og endnu sværere at bevise, om det er fremmede magter eller private bander, der står bag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere