TDC vil købe Song Networks

<b>OPDATERET</b> Den danske telegigant TDC har afgivet et bud på 3,3 milliarder kroner for Song Networks. Bestyrelsen i Song har givet sit ja og med købet overtager TDC en vækstkomet på IP-markedet.

TDC optrapper nu den nordiske telekrig. Teleselskabet har afgivet et bud på 3,3 milliarder kroner på den svenske konkurrent Song Networks. Buddet er accepteret af bestyrelsen, og sammen med det ja, har TDC sikret sig opbakning fra 32,7 procent af Song-aktionærerne.

TDC håber og forventer efterfølgende, at de resterende vil følge trop, hvilket er sandsynligt, da buddet på Song er omtrent 1,1 milliarder kroner - svarende til 47,4 procent - højere end den kurs, som Song-aktien sluttede i mandag aften på børsen i Stockholm.

»Det er klart, at den dag, man offentliggør sådan et tilbud, som det her, så er betragter man det som usandsynligt, at det ikke går igennem,« siger Henning Dyremose.

Rent principielt kan TDCs dog overbydes, idet de aktionærer, som allerede har sagt »ja tak« til TDC ikke har bundet sig endeligt, da man stadig vil have muligheden for at vælge et bedre tilbud, såfremt et sådant skulle komme.

IP-komet
Song omsatte i 2003 for 1,83 milliarder danske kroner, og er dermed en miniput i forhold til TDCs omsætning på 41,4 milliarder kroner samme år.

Af Songs omsætning lå de 17 procent på dansk grund, og her tabte selskabet fem millioner kroner på driften i 2003. I 2004 forventer den danske del af Song dog at få driften over på den positive side. En stor del af disse indtægter skal komme fra selskabets forøgede fokus på IP-telefoni til erhvervslivet.

I 2003 stod IP-telefoni blot for fem procent af selskabets omsætning. Efter de første måneder af 2004, udgjorde IP-telefoni dog omkring 60 procent af alle nye ordrer. Og det er den store vækst, som TDC blandt andet vil have fat i ved købet, forklarer Henning Dyremose.

»Kombinationen af Song Networks og TDC vil være et godt strategisk tiltag, idet det markant vil styrke vores muligheder for at imødekomme vores nordiske erhvervskunders stigende efterspørgsel efter integrerede dataløsninger. Vi planlægger at integrere Song Networks ind i TDC, så hurtigt det er muligt, således at både omsætnings- og omkostningssynergierne udløses og vores styrkede markedsposition udnyttes til at øge vores markedsandel,« udtaler Henning Dyremose, TDC's koncernchef og administrerende direktør i forbindelse med tilbuddet til Song-aktionærerne.

Ifølge IDC ventes markedet for IP-telefoni at vokse 20 procent om året frem mod 2007.

Den fuldstændige overtagelse ventes at give synergier på 200 millioner kroner, når opkøbet er endeligt gennemført med udgangen af november, hvilket selvfølgelig er betinget af at de øvrige aktionærer giver deres accept af tilbuddet.

Efter buddet på Song Networks faldt TDC-aktien 2,3 procent på Københavns Fondsbørs.

Om Song Networks:
Song Networks er en pan-nordisk netværksoperatør med eget net i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Virksomheden har omkring 14.300 erhvervskunder i de fire lande og tilbyder såvel tale- som datatjenester, hovedsagelig baseret på IP-teknologien. Song Networks har 850 ansattte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere