Folketingets og ministeriers it-systemer er i fare

Offentlige it-systemer er i fare for at blive angrebet af hackere i forbindelse med Muhammed-konflikten. Det vurderer it-sikkerhedseksperter overfor IT-avisen ComON. Hacker-angrebene er eskaleret de sidste par dage.

Folketingets, Statsministeriets og andre ministeriers it-systemer er i fare for at blive ødelagt. Det fortæller it-sikkerhedseksperter på baggrund af optrapningen af Muhammed-konflikten i weekenden.

»Der er aldrig så mange, der har angrebet Danmark på én gang som her i weekenden. Det er eskaleret meget dramatisk. Der er nu en risiko for, at erfarne hackere kan finde på at angribe store virksomheder, Folketinget eller ministeriernes it-systemer,« siger it-sikkerhedsekspert Ulf Munkedal til ComON.

Hvis hackere bryder ind og ødelægger et ministeriums it-systemer, vil det besværliggøre arbejdet i ministeriet.

»Alle er i dag afhængige af, at it-systemerne fungerer. Det er utrolig svært at arbejde, hvis man ikke kan bruge sin computer. Det vil være en katastrofe for for eksempel Udenrigsministeriet, der har utrolig travlt i øjeblikket,« siger Ulf Munkedal.

Samme melding kommer fra it-sikkerhedsekspert Peter Kruse.

»Det her kan sagtens være starten på noget stort, så jeg tror, at vi har langt værre angreb foran os end her i weekenden. Det kan være angreb mod medier, store virksomheder og offentlige institutioner,« siger it-sikkerhedsekspert Peter Kruse.

Angrebene har taget til i styrke over de sidste dage. Mellem torsdag den 26. januar og onsdag i sidste uge blev der hacket cirka 200 danske hjemmesider. I weekenden blev der hacket 348 sider.

I Statsministeriet vil man ikke kommentere på mulighederne for et angreb på it-systemerne.

»Vi mener, at vi er godt sikret. Udover det vil jeg ikke kommentere sikkerhedssituationen,« siger Lars Steen Frimodt, der er chef for it-sikkerheden i Statsministeriet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere