Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

It-kriminalitetet overhaler fysisk kriminalitet

Ifølge en ny undersøgelse koster it-krimininalitet virksomhederne mere end den fysiske kriminalitet.

Ifølge en ny global IBM-undersøgelse vurderer de fleste virksomheder, at it-kriminalitet koster mere end fysisk kriminalitet. Samtidig advarer dansk IBM-ekspert mod forældede sikkerhedspolitikker i danske virksomheder - hvis der overhovedet findes regler for it-sikkerheden. Det giver falsk tryghed og usikkerhed blandt medarbejderne.

Over 3000 it-chefer fra virksomheder i 17 lande verden over har deltaget i undersøgelsen. 58 % mener, at it-kriminalitet nu er blevet en dyrere fornøjelse i forhold til den mere gammeldags fysiske kriminalitet. Det er især udsigten til tabt omsætning, tab af kunder og nedgang i produktiviteten, som ligger til grund for it-chefernes vurdering af it-kriminalitetens omkostninger.

84 % af it-cheferne vurderer, at it-kriminaliteten i dag er blevet langt mere professionel og organiseret i forhold til tidligere, hvor det i højere grad var tale om trusler fra isolerede hackere. Samtidig vurderer to ud af tre (66 %), at truslen mod virksomhedernes it-sikkerhed nok så meget kommer fra virksomhedens egne medarbejdere. Det er et billede, som sikkerhedsekspert Brian Birkvald fra IBM Danmark klart kan nikke genkendende til:

»I IBM's danske sikkerhedsgruppe har vi længe kunnet konstatere, at den største trussel mod virksomhedernes it faktisk kommer fra egne rækker. Skønsmæssigt skyldes 70-80 % af alle de hændelser, som ødelægger eller kompromitterer en virksomheds it-sikkerhed, virksomhedens egne medarbejdere. Langt fra alle hændelser og ødelæggelser sker bevidst, men derfor kan konsekvensen for virksomheden alligevel være meget alvorlig,« siger Brian K. Birkvald, fra IBM's sikkerhedsgruppe i Danmark.

»Problemet gør det tydeligt, at det ikke er nok at betragte it-sikkerhed som et spørgsmål om teknologi - det er kun en del af løsningen. Virksomhederne bliver også nødt til lave sikkerhedspolitikker, som matcher virksomhedens dagligdag og ikke bare er et alibi, som kan tilfredsstille den årlige revision. Dermed er de reelt udtryk for falsk tryghed. Når jeg spørger virksomheder i Danmark, om de har en it-sikkerhedspolitik, så svarer de fleste 'ja'. Men jeg vil vurdere, at det reelt kun er 20-30 %, som har en politik, der virker, og som ikke bare samler støv på en hylde,« forklarer Brian K. Birkvald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere