Siden den første digitale signatur blev udstedt i marts sidste år, har mere end 190.000 danskere taget imod tilbuddet og oprettet en personlig digital signatur, der sætter dem i stand til sikkert og elektronisk at kommunikere direkte over internettet med de offentlige myndigheder f.eks. omkring selvangivelsen.
Der er dog stadig lang vej op til den milepæl i kontrakten mellem TDC og Videnskabsministeriet på 350.000 digitale signaturer, der skulle være nået midt i juni måned i år.
Men undersøgelsen fra Greens, der er foretaget for dagbladet Børsen og Videnskabsministeriet, viser altså, at kendskabet til signaturen er stigende. Forholdsvis mange har hørt om signaturen, og blandt disse er de fleste klar over, hvad den kan bruges til.
Den, der typisk ved mest om den digitale signatur, er en mand mellem 18 og 39 år. Det er også i den gruppe, flest ved, at det er gratis at oprette signaturen.
»Jeg er glad for at se, at udviklingen går i den rigtige retning, men der er stadig behov for information om, hvad den digitale signatur kan bruges til. Men det er mindst lige så vigtigt, at der løbende kommer flere anvendelsesmuligheder, også i den private sektor,« siger chefkonsulent Glenn Leervad-Bjørn, der er ansvarlig for Videnskabsministeriets netop afsluttede informationskampagne.
FAKTA:
Milepælene i kontrakten mellem Videnskabsministeriet og TDC:
2004, 18/06: 350.000 digitale signaturer
2005, 18/06: 700.000 digitale signaturer
2006, 18/06: 1.000.000 digitale signaturer