Spam forstopper nettet

Den gennemsnitlige størrelse for spam-mails er næsten fordoblet på et halvt år.

For at snyde programmer som frasorterer uønskede reklame-mails benytter afsenderne i stigende grad billeder i stedet for tekst. Det har medført at den gennemsnitlige filstørrelse for spammails er steget med 77 procent siden sidste efterår, ifølge en opgørelse fra firmaet Softscan.

Spammerne udvikler hele tiden nye teknikker for at slippe gennem spam-filtrene og et af midlerne er at gemme mailens tekst i en billedfil, så det bliver sværere for filter-programmet at analysere indholdet. Billeder bruger især til det meget udbredte aktiespam, hvor afsenderne forsøger at drive priserne på bestemte aktier kunstigt i vejret.

Den gennemsnitlige filstørrelse er steget fra 6,62 kb til 11,76 kb. Det lyder ikke af meget, men de millioner af mails medfører en øget belastning for nettets infrastruktur og ekstra pres på de servere, der skal sortere og videresende den elektroniske post.

»Spam påvirker ikke længere bare brugernes produktivitet. Stigningen i filstørrelsen, kombineret med den markante stigning i spam-volumen, betyder, at mange forskellige forhold omkring netværksadministration og internetbåndbredde påvirkes. Filstørrelsen på spam-mails bliver en udfordring for virksomhederne, især hvis spammerne også begynder at anvende andre medietyper, fx lyd eller video, i takt med at billedspam får mindre og mindre effekt på grund af effektive spamfiltre,« siger Diego d'Ambra, teknisk chef hos SoftScan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere