Tvivl om OLED-skærmes levetid

En ny test sætter spørgsmålstegn ved holdbarheden for de nye OLED-skærme. Lysstyrken falder hurtigere end det, producenterne har lovet.

Konsulentfirmaet DisplaySearch har testet en af de første kommercielle tv-skærme med OLED (Organic Light-Emitting Diode) teknologi - og resultatet sætter et stort spørgsmålstegn ved, om OLED er klar til massemarkedet.

Teknologien bliver ellers spået en stor fremtid som afløser for dagens plasma- og LCD-skærme. De nye OLED-skærme bruger mindre strøm og fylder mindre, og billedkvaliteten skulle være bedre.

OLED bruges allerede i små displays, f.eks. til mobiltelefoner, men Sony lancerede forleden et 11-tommers tv, XEL-1, med OLED-teknologi. Billedopløsningen er kun på 960 x 540 punkter, men prisen ligger alligevel på den forkerte side af 10.000 kroner.

DisplaySearch har kigget nærmere på XEL-1 og konstaterer at lysstyrken aftager hurtigere end det, producenten har oplyst. Ifølge Sony vil skærmens lysstyrke først være halveret efter 30.000 timers brug - det svarer til 10 år, hvis fjernsynet er tændt otte timer om dagen.

Men DisplaySearch mener at lysstyrken allerede er halveret efter 17.000 timer eller omkring fem-seks års brug. I praksis betyder det, at skærmen på det nærmeste vil være ubrugelig efter dette tidsrum, og allerede efter et par år kan man begynde at se en forskel i lysstyrken i forhold til en ny skærm.

Sony fastholder sine egne tal og understreger at de er baseret på grundige tests. Ifølge DisplaySearch har OLED-displays fra andre producenter som Samsung en betydelig længere levetid end Sonys nuværende produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere