Satellit-telefoni bliver billigere

Med et slag har TDC skåret 36 kroner af minutprisen for at ringe over en satellit-telefon.

TDC har sænket minutprisen for opkald til satellit-telefoner med hele 36 kroner. Frem til i dag kostede det 43,75 kroner i minuttet at ringe fra det danske fastnet til en satellit-telefon, mens den nye pris er 7,50 kroner. Prisen er den samme, hvis man ringer hjem til en fastnet-telefon, skriver Berlingske Tidende.

Den nye satellittjeneste, Satcall, bruger det globale satellitnetværk Iridium, som består af i alt 66 kommunikationssatellitter i kredsløb om Jorden. Prisfaldet skyldes at TDC dirigerer samtalen ad andre veje end før, så den så vidt muligt bliver i selskabets eget net.

»Rejser man meget, og har man jævnligt brug for at være i kontakt med familien eller firmaet, kan der være temmelig meget at spare med den løsning, vi har fundet,« siger produktchef Lene Møldrup Lund, Satellit & Kystradio, TDC.

TDC Satcall fungerer ved, at man ved opkald indtaster et bruger-id og en pinkode. Disse koder skal anvendes både, når man ringer til, og når man ringer fra satellit-telefonen. I begge tilfælde kan man vælge at betale udgifterne via den almindelige telefonregning eller via en særskilt faktura.

Men selvom minutprisen nu er faldet ganske dramatisk er satellit-telefoni stadig langt fra at være hvermandseje. Prisen for en Iridium-satellittelefon starter ved 11-12.000 kroner uden moms.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere