Telia lover bredbånd med 100 mbit/s

I løbet af vinteren er Telia klar til at tilbyde bredbånd med 100 Mbit/s via kabel-tv i Århus og Aalborg.

Telia fortæller nu at 60.000 Stofanet-kunder i Århus og Aalborg i løbet af vinteren får tilbud om bredbånd med helt op til 100 mbit/s. Efter de første succesfulde tests med den nye tekniske standard Docsis 3.0 regner Telia med at kunne skrue gevaldigt op for bredbånds-hastigheden. De høje hastigheder kræver at hovedstationen i kabel-tv-anlægget opgraderes med en ny type router, men selve kabelmodemerne ude hos brugerne skal ikke skiftes ud.

Den tekniske direktør hos Telia Stofa, Kaj Skov, erkender dog, at det i dag er de færreste, der har brug for 100 mbit/s.

»For rigtig mange mennesker er det vigtigere at få en bredbånds-forbindelse til den rigtige pris end at have en høj hastighed. Det udstyr, vi skal bruge til at øge hastigheden med, koster os naturligvis penge, men for at holde priserne nede i forhold til vores kunder, tager vi det som en langsigtet investering. Jeg kan garantere, at vi ikke kommer med 100 Mbit/s forbindelser udelukkende til surfing på nettet, da der på ingen måde er behov for så stor båndbredde med det indhold, man finder på nettet i dag,« siger Kaj Skov.

I stedet arbejdes der på en række nye produkter, hvor en del af den ekstra båndbredde skal bruges til bl.a. interaktivt tv.

Telia Stofa leverer tv-signaler til omkring 600.000 husstande og har omkring 150.000 bredbåndskunder i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere