Web-guiden uge 20 - Spar Nord

Navn: Spar Nord


Adresse: http://www.sparnord.dk


Emne: Bankforretninger


Beskrivelse: Det nordjyske pengeinstitut Spar Nord er ikke den største danske bank, men på Internet har banken opsat en af de største og mest informationsrige finansrelaterede hjemmesider. Naturligvis kan kunderne hos Spar Nord føre deres bankforretninger over Internet, med "Netbank". Denne smarte funktion kræver dog Internet Explorer 4.01 eller nyere. Banken giver endvidere det meget fornuftige råd, at brugerne bør checke om deres pc er inficeret af virus-programmer som Back Orifice og Netbus, inden de begynder at udføre transaktioner over nettet - og giver tilmed links til en side, hvor man kan undersøge, om pc'en er smittet. Hjemmesiden begrænser sig ikke til de informationer, som man kan forvente fra en bank, men indeholder også artikler med et journalistisk tilsnit, f.eks. om Dankort-svindelen og lovændringer i Finansloven for år 2000.


Design: Det er lykkedes Spar Nord at skabe et stilfuldt og fungerende design, hvor enkelte grafiske elementer er placeret virkningsfuldt på siderne. I modsætning til mange andre hjemmesider har man her valgt at benytte rammer (frames), som gør det lettere og hurtigere at springe mellem sektionerne. Mange af de danske Internet-portaler kunne lære ikke så lidt af designet på denne hjemmeside.


Opdatering: I sagens natur er sektioner som "Invest" konstant opdateret med børsrapportager og værdipapirkurser, mens andre, som "Privat", ikke opdateres helt så ofte. Men hjemmesidens indhold forekommer generelt meget aktuelt.


Links: Spar Nords web-sted indeholder kun enkelte links, f.eks. til antivirus-programmer og PBS' sider om Dankort-betaling på Internet.


Omfang: I sektionen "Invest" finder man informationer om aktier, obligationer og valuta. "Bolig" sektionen indeholder alt, hvad der kan interesse boligejeren; fakta om gældspleje, lejeværdi, pinsepakken, ejendomsvurderinger og meget mere. Firmarelaterede informationer findes under "Erhverv", hvor virksomheder bl.a. kan læse om OfficeBanking, et Windows-baseret elektronisk banksystem. Spar Nord har også udviklet et børsspil, hvor spillerne skal investere 250.000 "cyber-kroner" på børsen. Med spillet har man en god mulighed for at lære at begå sig med aktiehandel, uden risiko for at tabe penge.


Samlet vurdering: Spar Nord er et godt eksempel på en brugerorienteret hjemmeside, hvor der er tænkt meget på brugernes behov og ønsker. Et eksempel på dette er den personlige menu, hvor man kan oprette sine egne links, følge udviklingen på bestemte værdipapirer, abonnere på nyhedsbreve og meget mere. Alle brugere - selv dem, der ikke er kunder hos banken - kan oprette en sådan skræddersyet menu med de informationer, som man behøver. Hjemmesiden kan anbefales til alle finansinteresserede brugere, også dem, der ikke er eller har planer om at blive kunder hos banken.





    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    JN Data A/S
    Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere