Greenpeace giver Microsoft og Nintendo bundkarakter

Greenpeace er klar med sjette udgave af listen over de mest miljøbevidste producenter. Sony Ericsson er klassens duks, mens der er drøje hug til Nokia og Nintendo.

Vi skal være bedre til at fokusere på elektronik-producenternes evne til at tænke på miljøet. Det mener Greenpeace.

Miljøorganisationen har netop lanceret 6. udgave af sin elektronikguide, der kigger på producenternes evne til at passe på miljøet.

Her placerer Sony Ericsson sig for første gang på en førsteplads på grund af nye produkter uden pvc og på grund af en forbedret rapportering i forbindelse med returordninger. I toppen efterfølges Sony Ericsson af Samsung og Sony.

I bunden af skalaen finder man Microsoft, Phillips og endelig Nintendo.

Det er første gang, at spillekonsollerne indgår i testen, og der er plads til forbedringer, da for eksempel Nintendo scorede et rundt nul!

I midterfeltet har der også været aktivitet. Nokia er faldet fra førstepladsen til en 9. plads ud af 18 bedømte virksomheder. Det skyldes, at Greenpeace har opdaget, at Nokia ikke lever op til firmaets løfter om at sørge for, at forbrugere kan aflevere gamle brugte produkter tilbage. Ordningen, der skal sørge for korrekt behandling af elektronikaffald, halter i for eksempel Thailand, Filippinerne, Argentina, Rusland og Indien.

Mange andre producenter kritiseres for mangelfulde returordninger.

Om rutsjeturen på Greenpeaces liste siger miljødirektør Markus Terho:

»Nokia har indsamlings-steder for brugte mobiler og tilbehør i 85 lande verden over. Greenpeace har set på nogle af dem, og her fundet huller i den service og information, der er til rådighed. Det ser vi som en værdifuld feedback, og vi vil nu lave vores egne undersøgelser og se på standarderne. Vi er fast besluttede på at sikre, at Nokias personale i service-centrene har den fornødne uddannelse på det her område, og at informationer om emnet er let tilgængelige for kunderne.«

Greenpeaces elektronikguide kom på gaden første gang sidste år, men mange producenter har allerede taget målestokken til sig, men Greenpeace.

»Guiden viser rent faktisk, at virksomhederne er parate til at flytte sig, og det betyder helt konkret, at vi nu får produkter, der er frie for pvc og bromerede flammehæmmere. Noget, som hverken national eller EU-lovgivning hidtil har formået at sikre,« siger Henrik Pedersen, miljøbiolog, Greenpeace Nordic.

Se hele listen via link under artiklen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere