Nedgang i musikdeling

Antipiratgruppens kampagner mod musikpirater lader til at bære frugt med færre musikpirater til følge. Piratgruppen ser frem til to prøvesager, der skal afklare om APG`s beviser er gode nok.

Antipiratgruppen ser ud til at have haft succes med jagten på piraterne. Nye tal tyder på, at piratkopiering er faldet med 21 procent.

I en årrække har pladebranchen måtte se til, mens indtægterne raslede ned. Piratkopiering har fået skylden fra branchen, der har dannet Antipiratgruppen, APG. Den fik til opgave at opspore musik- og filmpirater. Det skriver Politiken.

Ifølge pladebranchens organisation, IFPI, var 2004 året hvor piratkopieringen kulminerede. 1,1 milliarder ulovlige filer cirkulerede på det tidspunkt på nettet. Siden da er det tal faldet til 860 millioner - et fald på 21 procent.

I IFPI Danmark er man ikke sene til at udråbe det som en succes for Antipiratgruppens kamp mod fildeling.

»Jo mere vi jagter piraterne, desto mere trætte bliver de af det. Men der er selvfølgelig en gruppe, som er helt ligeglade med at blive jagtet, fordi de har et politisk mål med at dele filer«, siger Jesper Bay, som er marketingdirektør i den danske afdeling af IFPI til avisen.

APG's jagt på pirater på fildelingstjenester, også kaldet p2p-systemer, har fundet sted samtidig med, at lovlige alternativer er skudt op.

»Det er jo ikke 'ekstremisterne' på nettet, vi skal have fat i, men den almindelige befolkning, der forstår fornuften i, at dem, der skaber musikken, også skal have betaling for det. Det ser nu ud til at lykkes, fordi flere folk nu downloader lovligt«, siger Jesper Bay til avisen.

Endnu er der dog ikke faldet domme i nogen af de sager, som gruppen har anlagt mod danske fildelere. Antipiratgruppen har anlagt to prøvesager ved byretten. Disse sager bliver afgørende for de kommende sager mod fildelere.

Ifølge Piratgruppen, som er et modsvar til Antipiratgruppen, trækker Antipiratgruppen disse sager i langdrag, fordi bevismaterialet i sagerne er yderst spinkelt.

»Flere pirater vil gå i retten, fordi man endnu ikke har taget stilling til APG's problematiske beviser«, siger Sebastian Gjerding, talsmand for Piratgruppen.

Han opfordrer folk til at nægte at betale, og i stedet gå i retten hvis de har modtaget et krav fra Antipiratgruppen. Han mener heller ikke, at Antipiratgruppens kampagne har fået færre til at dele musik på nettet.

»Den øgede jagt har måske forringet vores systemer, men der bliver stadig delt lige så meget musik i mere anonyme programmer«, siger Sebastian Gjerding til Politiken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere