Her er Intels nye dobbelt-kerner

Intel er klar med tre nye Atom-modeller, 11 processorer til bærbare og syv til stationære computere.

Det nye år indledes med en større produktlancering fra Intel, der ventes at lancere tre nye Atom-processorer, 11 nye processorer til bærbare og syv til desktop-pc'er på Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Foruden de tre Atom-modeller N450, D410 og D510 er der tale om serierne Arrandale til mobile og Clarkdale til stationære computere.

Begge indeholder henholdsvis to 32-nanometer CPU-kerner og integreret grafik og hukommelses-controller. De nye processorer understøtter både Hyper-Threading og Turbo-Boost.

Men generelt giver Turbo-Boost ikke så meget på desktop-processorer. Intels nye Core i5 670 har eksempelvis allerede en taktfrekvens på 3,46 Ghz, der kan øges lidt til 3,73 Ghz med Turbo-Boost.

Denne funktion slukker for den ene af de to kerner og skruer til gengæld hastigheden i vejret på den anden kerne for at accellere programmer, der kun kan udnytte én kerne.

Så giver Turbo-Boost mere i Intels nye notebook-cpu'er, hvor eksempelvis Core i7-620 UM kan accelleres fra 1,06 Ghz taktfrekvens til 2,13 Ghz ved at aktivere denne funktion.

Der er stor forvirring omkring navnene. Den nye Core i7 620LM har eksempelvis en taktfrekvens på 2 Ghz og er dermed hurtigere end Core i7 640UM med 1,2 Ghz, men sidstnævnte bruger til gengæld mindre strøm (18 watt).

Den hurtigste Clarkdale-processor er Core i5 670, som koster 284 dollar i store styktal, mens den hurtigste Arrandale er Core i7-620M med 2,66 Ghz (3,33 Ghz Turbo-Boost) til 332 dollar.

I de nye Atom-processor er strømforbruget i gennemsnit reduceret med 20 procent i forhold til den forrige generation - ifølge Intel - mens ydelsen er øget en smule.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere