Salg af CBB trækker ud

Det tager længere tid end først antaget at blive enige med de investorer, som vil finansiere mobilselskabet CBBs planlagte tur til udlandet. Ejerne fastholder dog, at der fortsat er penge på vej.

Det var omtrent på dette tidspunkt, at ejerne af CBB Mobil havde forventet at kunne præsentere de investorer, som ville skyde kapital i selskabet. I december 2003 fejrede CBB sin treårsdag som selskab, og derfor kan ejerne nu sælge aktierne uden at skulle betale skat.

Men selv om bestræbelserne på at finde kapital blev sat i gang allerede i sommeren 2003 er det indtil nu ikke lykkedes at få en aftale i hus, som man er tilfreds med. Derfor trækker forhandlingerne ud, og ejerne tør ikke længere sætte en tidshorisont på salget.

»Det tager længere tid, end nogen havde troet. Så snart man begynder, at diskutere enkeltheder i handlen trækker det ud. Jeg tør slet ikke bedømme tidshorisonten længere,« siger Peer Kølendorf, der er administrerende direktør i Comitel, som ejer halvdelen af CBB Mobil.

Stadig forhandlinger i gang
I januar oplyste Peer Kølendorf, til IT-avisen ComON at man forhandlede med syv forskellige købere. Det er det samme antal selskaber, som CBB-ejerne forhandler med nu. Nogle af de tidligere er dog faldet fra, mens der er kommet nye til. Blandt andet er interessen steget fra udenlandske selskaber, siger Kølendorf.

»Vi er i forhandlinger med flere selskaber, og det er forskellige punkter, vi ikke kan blive enige med de enkelte parter om. For os er det dog vigtigt, at salget bliver, som vi gerne vil have det. Vi ser store muligheder ved at lancere CBB-konceptet i udlandet og for os er det vigtigt, at den pågældende køber vil det samme som os,« forklarer Peer Kølendorf til IT-avisen ComON.

Formålet med at sælge ud af aktierne i CBB er ifølge Peer Kølendorf at skaffe kapital til et forestående indtog i udlandet, hvor selskabet vil introducere sit lavpriskoncept. Primært sigter CBB mod England, Tyskland og de nordiske lande. Men også u-lande nævnes som muligheder. Kun i få lande er det danske lavpriskoncept kopieret, og derfor ser ledelsen gode muligheder. Ifølge CBB er der er to selskaber i Norge og et enkelt i Sverige, samt et enkelt tysk selskab, der kører efter lignende forretningsmodel.

I januar vurderede Peer Kølendorf at CBB's 200.000 kunder var 176 millioner kroner værd. Prisen var baseret på den daværende salgspris for Telmore.

»Men man kan jo sige, at vi på den front ikke har travlt med at få solgt CBB. Jo længere tid vi venter, desto mere bliver aktierne værd. Vi har paseret det kritiske punkt på 50.000-100.000 kunder, hvor man som teleselskab begynder at tjene penge. Nu kommer pengene bare i kassen,« siger Peer Kølendorf.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere