Dell vil knuse HP

Dell har i 2004 erobret store verdensmarkedsandele på salg af printere. Målsætningen er at blive større end printergiganten HP i løbet af de næste fire-fem år.

Med salg af i alt 5 mio printere har Dell har i 2004 formået at erobre en verdensmarkedsandel på 4 procent. Målsætningen er at blive større end printergiganten HP i løbet af de næste fire-fem år, skriver Jyllands Posten. HP havde sidste år en markedsandel på 40 procent.

Dell har i de seneste år haft stor succes med at sælge skræddersyede pc'ere direkte til kunderne. Fordi forretningsmetoden er at handle direkte med kunderne uden fordyrende mellemled, kan Dell ofte tilbyde produkter, der er meget konkurrencedygtige på prisen.

Nu har selskabet tage kampen op med HP om det store lukrative printermarked, og med priser der ligger 10-15 procent under konkurrenternes, er det ganske realistisk, at Dell i fremtiden kan byde HP trods.

Ifølge Paul Bell, der er chef for Dell i Europa, mellmøsten og Afrika, er printermarkedet et af de vigtigste fokusområder i fremtiden. Han anslår, at avancen på printere og tilbehør i øjeblikket er tre-fire gange så stor som på pc'ere, og det giver plads til konkurrence.

HP meddelte i fredags, at selskabet nu har lagt sin pc- og printerdivision sammen i et forsøg på at øge indtjeningen, men spørgsmålet er, om det kan give det nødvendige momentum til at kunne hamle op med Dells progressive forretningsmetoder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere