Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Gangster-våben mod annonce-hajer

Et af landets største annoncehajs-firmaer er erklæret konkurs og efterforskes af kriminalpolitiet. Det skyldes en ny strategi fra Håndværksrådet, der er inspireret af politiets indsats mod gangsterkongen Al Capone i 1920'ernes USA.

Firmaet Copenhagen Business Administration, der tidligere kaldte sig Telefonbøgerne ApS er blevet begæret konkurs.

I kølvandet på konkursbegæringen er politiet i færd med at undersøge, hvorvidt selskabets afgående direktør Christian Johansen, andre i ledelsen eller øvrige medarbejdere har været på kanten af loven.

Ingen telefoner hos firmaet bliver taget, og alt tyder på, at firmaet er lukket.

Dermed er en af landets største annoncehaj-firmaer blevet effektivt bremset. Det skyldes en ny strategi hos Håndværksrådet, hvor man har fundet ud af, hvordan man kan få skovlen under annoncehajerne.

Metoden går ud på at forsøge at få erklæret annonce-hajerne erklæret konkurs.

Ifølge Håndværksrådet er metoden inspireret af Al Capone-tiden i USA, hvor politiet ved at efterforske skattesnyderi fik ram på gangsterne.

»Hvor det kan være svært, at få ram på annoncehajerne rent strafferetligt, kan man forsøge at afskære dem rent økonomisk fra at drive deres skadelige forretning videre. Ved at begære en virksomhed konkurs får kurator adgang til alle virksomhedens papirer og forretningsmetoder. Man kan derfor opdage ulovligheder uden, at politiet skal anmode om en ransagningskendelse. Og det, som politiet skal kæmpe og efterforske for i flere år, kan man med en succesfuld konkursbegæring opnå på langt kortere tid,« siger Jeppe Rosenmejer, seniorjurist i Håndværksrådet

Copenhagen Business Administration blev begæret konkurs af en håndværksmester i maj måned. Håndværksmesteren mente, at han var blevet snydt af annonceselskabet, fordi han havde betalt over 100.000 kroner for en annonce på en ikke-eksisterende hjemmeside. Siden fik han juridisk opbakning af byretten, hvor der blev afsagt en dom på, at han havde krav på at få pengene tilbage. Og da selskabet ikke betalte, blev det erklæret konkurs den 13. august.

Copenhagen Business Administration er ud over navnet Telefonbøgerne ApS også kendt som IT telefonbogen og Lokaltelefonbogen.

Selskabet blev stiftet af tidligere ledende medarbejdere i det andet annoncehaj-firma, Dansk Tele Support, hvis direktør Lasse Schou for nylig fik stadfæstet en dom på to og et halvt års fængsel for svindel med værdiløse annoncer.

Kuratoren opfordrer alle, der måtte føle sig snydt af Copenhagen Business Administration til at anmelde deres krav inden den 16. september.

ComON har forgæves forsøgt at få en kommentar fra direktør Christian Johansen hos Copenhagen Business Administration.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere