Læs også:
Sådan jagter politiet hackere i hele Danmark
Du er en gris med dine følsomme data
"Vi har oplysninger om alle engelske statsborgere," lyder det fra den frygtede hackergruppe LulzSec, der stod bag det storstilede angreb på Sony Playstation.
Hackergruppen har tilsyneladende stjålet dele eller alle informationer om et indtil videre ukendt antal briter fra den britiske myndighed, der svarer til Danmarks Statistik.
Hackerne skriver på nettet:
"Tak til de støtter, der har hjulpet med lækket. Ligesom hos Wikileaks er vores kilder anonyme. Læk-dataformatet er ved at blive besluttet lige nu."
Derudover nævner de, at de vil sprede de lækkede data på sites som The Pirate Bay.
I højeste alarmberedskab
De britiske myndigheder er i højeste alarmberedskab efter hackernes udmelding om, at de vil distribuere data om mere eller mindre alle briter på nettet.
I går aftes fangede det britiske politi med hjælp fra de amerikanske kolleger fra FBI en 19 årig hacker, der angiveligt skulle komme fra LulzSec-gruppen for at have foretaget DDoS-angreb (denial-of-service-angreb) mod både private og offentlige virksomheder.
Politiet fortæller samtidig, at det indhentede omfattende materiale fra arrestationen og er i disse timer i gang med at undersøge materialet.
På bar bund
Kilder på Twitter melder dog om, at den anholdte brite kommer fra en anden hackergruppe, Anonymous, der blev kendt i den såkaldte Operation Payback i kølvandet på mediestormen mod Wikileaks.
"Lige nu er vi alle sammen lidt på bar bund," forklarer DK-Certs direktør Shehzad Ahmad.
Han nævner dog, at hackernes udtalelser skal tages seriøst, fordi den nye stil blandt de unge hacktivister er at proklamere angreb - og derefter udføre dem.
"At de tør gå ud og tage ansvar for deres egne hackerangreb, er en helt ny tendens," lyder det fra Shehzad Ahmad, som følger de aktive hacktivister meget tæt, da de for alvor er begyndt at stikke hovederne frem nettet.
"Før var det mest internet-grafitti, men nu er hackerne begyndt at ramme store virksomheder og regeringer, hvor det gør ondt og virkelig irriterer," siger Shehzad Ahmad.
Læs også: