Software-snedkerne hos Google har givet søgemaskinen en ansigtsløftning, der gør det nemmere at finde indhold, som du er på jagt efter.
På overfladen ser Google ikke ud til at have ændret sig væsentligt, men søgemaskinen har faktisk fået en del småjusteringer. Søgefeltet er blevet længere og større, desuden er logoet blevet lysere.
Det er først, når du har foretaget en søgning, at du ser forandringerne i menuerne i venstre side. Traditionelt har Google ikke foretaget dramatiske ændringer i sit design, men det nye tiltag er faktisk et stort skridt.
Ved at klikke på "Mere" dukker en ny menu op med flere kategorier, eksempelvis Bøger, Blogs og Debatter.
På den måde kan du få leveret resultater i forskellige kategorier, og det er ret praktisk, hvis du er på jagt efter blogindlæg, der handler om den kommende Batman-film. Du har endda mulighed for at vælge, hvor friskt blogindlægget skal være. Du kan blandt andet vælge, om indholdet må være 10 minutter, en uge eller et år gammelt.
Dine søgeresultater kan opstilles efter dato eller efter relevans. På den måde har du værktøjet til at fintune en søgning markant. Egentlig har det længe været muligt at foretage ret specifikke søgninger med Google, men det har krævet, at du bevægede dig ind i Avanceret søgning eller kendte de rette søgefinter, som de her.
Det er nok de færreste, der har gjort brug af de metoder, og derfor er de nye søgemuligheder med til at bringe avanceret søgning til masserne.
Den nye søgning gør det også nemmere at finde bestemte billeder - og relaterede historier.
Du kan vælge at filtrere fotos efter den mest dominante farve i billedet og få andre resultater på samme søgeord. Her har vi valgt grøn.
Det er også muligt at få vist billeder, hvor søgningen er begrænset til at vise ansigter. Som her:
Som en lille bonus har Google også fået et virtuelt tastatur, der kan foldes ud, hvis du klikker på knappen i forlængelse af søgefeltet.
Det giver mulighed for at skrive uden at bruge tastaturet, da du i stedet lader musen vælge bogstaver. Det er egentlig meningen, at du skal kunne skifte sprog på tastatur til eksempelvis russisk, arabisk eller et helt andet skriftsprog. Det er godt tænkt og kan blandt andet bruges, hvis du er taget til USA og sidder ved en amerikansk computer, men gerne vil søge på "rødgrød med fløde". Da ø ikke optræder på et amerikanske tastatur, kan du blot bruge Googles virtuelle keyboard.
I skrivende stund virker tastaturet dog ikke optimalt, da du ikke kan skifte sprog, og du kan derfor kun bruge den danske udgave.