Nu kan du søge bedre på Google

Google har fået en ansigtsløftning, og det giver bedre muligheder for at målrette din søgning. Se her hvordan du udnytter den nye udgave af Google optimalt.

Software-snedkerne hos Google har givet søgemaskinen en ansigtsløftning, der gør det nemmere at finde indhold, som du er på jagt efter.

På overfladen ser Google ikke ud til at have ændret sig væsentligt, men søgemaskinen har faktisk fået en del småjusteringer. Søgefeltet er blevet længere og større, desuden er logoet blevet lysere.

Det er først, når du har foretaget en søgning, at du ser forandringerne i menuerne i venstre side. Traditionelt har Google ikke foretaget dramatiske ændringer i sit design, men det nye tiltag er faktisk et stort skridt.

Ved at klikke på "Mere" dukker en ny menu op med flere kategorier, eksempelvis Bøger, Blogs og Debatter.

På den måde kan du få leveret resultater i forskellige kategorier, og det er ret praktisk, hvis du er på jagt efter blogindlæg, der handler om den kommende Batman-film. Du har endda mulighed for at vælge, hvor friskt blogindlægget skal være. Du kan blandt andet vælge, om indholdet må være 10 minutter, en uge eller et år gammelt.

Dine søgeresultater kan opstilles efter dato eller efter relevans. På den måde har du værktøjet til at fintune en søgning markant. Egentlig har det længe været muligt at foretage ret specifikke søgninger med Google, men det har krævet, at du bevægede dig ind i Avanceret søgning eller kendte de rette søgefinter, som de her.

Det er nok de færreste, der har gjort brug af de metoder, og derfor er de nye søgemuligheder med til at bringe avanceret søgning til masserne.

Den nye søgning gør det også nemmere at finde bestemte billeder - og relaterede historier.

Du kan vælge at filtrere fotos efter den mest dominante farve i billedet og få andre resultater på samme søgeord. Her har vi valgt grøn.

Det er også muligt at få vist billeder, hvor søgningen er begrænset til at vise ansigter. Som her:

Som en lille bonus har Google også fået et virtuelt tastatur, der kan foldes ud, hvis du klikker på knappen i forlængelse af søgefeltet.

Det giver mulighed for at skrive uden at bruge tastaturet, da du i stedet lader musen vælge bogstaver. Det er egentlig meningen, at du skal kunne skifte sprog på tastatur til eksempelvis russisk, arabisk eller et helt andet skriftsprog. Det er godt tænkt og kan blandt andet bruges, hvis du er taget til USA og sidder ved en amerikansk computer, men gerne vil søge på "rødgrød med fløde". Da ø ikke optræder på et amerikanske tastatur, kan du blot bruge Googles virtuelle keyboard.

I skrivende stund virker tastaturet dog ikke optimalt, da du ikke kan skifte sprog, og du kan derfor kun bruge den danske udgave.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere