Artikel top billede

Keyboard-casen fra Zagg beskytter din iPad og gør det let at tage et tastatur med på farten. Foto: ZAGG

Sådan kan en iPad erstatte din arbejdscomputer

Her er fem grunde til, at en iPad kan blive den perfekte arbejdsmakker.

I mandags lancerede Apple-chef Steve Jobs det nye styresystem til iPad og iPhone, iOS5, samt Apples nye cloud computing-tjeneste iCloud.

Med det tiltag klipper Apple med egne ord snoren mellem den på den side den traditionelle computer og iPaden. Den californiske virksomhed har heller ikke tidligere lagt skjul på, at iPad'en i fremtiden skal erstatte den traditionelle computer på en lang række områder. 

Mange vil dog hævde, at iPad'en aldrig kan erstatte en almindelig computer i arbejdssammenhæng.

Men her bringer vi fem grunde til, at du bør genoverveje den antagelse. 

Du kan tage fantastiske notater

Stryger du ofte rundt fra det ene møde til det andet, kan din iPad være den perfekte makker.

Din bærbare computer er måske hurtigere at skrive på, men iPad'en fylder mindre på mødebordet og i din taske. Og ikke mindst tilbyder iPad'en nogle fantastiske notat-apps.

Et eksempel på det er programmet SoundNote. Det er en helt simpel app, der er renset for overflødige funktioner, men den tillader dig at tage noter, tegne figurer og optage lyd.

Programmet kan tilmed koble den optagede lyd sammen med dine notater, så du efterfølgende kan klikke på en sætning i dine notater og høre, hvad der præcist blev sagt på mødet i det øjeblik, hvor du skrev sætningen.

En ulempe ved at tage noter på din iPad er dog, at det kan være svært at ramme tasterne helt præcist på iPad'ens virtuelle tastatur. Det betyder, at mange vil være tilbøjelige til at kigge ned på iPad'en, og de risikerer derfor at virke fraværende under møderne.

SoundNote kan især være ideelt for studerende og journalister, der langt om længe kan lægge den gamle notatblok på hylden.  

Det tilrådes naturligvis, at du gør de andre mødedeltagere opmærksomme på det, hvis du optager samtalen under et møde.  

Find SoundNote og andre notetagnings apps i Apples App Store.

Du kan skrive lynhurtigt med et tastatur

Et ægte tastatur med fysiske knapper vil altid være det virtuelle tastatur på iPad'ens skærm overlegen. 

Derfor bør du overveje at investere i et fysisk tastatur, hvis du ønsker at sende din bærbare computer på pension.

Du kan uden problemer tilslutte et almindeligt bluetooth-tastatur, men der er også dukket en række cases op på markedet, der både giver dig et tastatur og sikrer, at din iPad stadigvæk er en kompakt rejsemakker.  

I samarbejde med hardware-producenten Logitech har den amerikanske virksomhed Zagg, der producerer tasker og andet tilbehør til forbrugerelektronik, lavet en case til din iPad2.

Casen der har det lidet mundrette navn "Logitech Keyboard Case by ZAGG for iPad 2" koster 99 dollar (cirka 530 kroner), giver dig både en beskyttende case og et fysisk tasatur, der er produceret af Logitech. 

Casen har et indbygget genopladeligt batteri, der ifølge producenten skal lades op igen efter et par ugers brug.

Du kan også vente til efteråret 2011, hvor virksomheden Crux forventer at lancere casen Crux Loaded, der går et skridt længere end casen fra ZAGG.

Den har ikke bare et tastatur, men også en trackpad og et ekstra batteri, der vil give din iPad 7,5 timers ekstra batteritid. Crux Loaded ligner mest af alt et kabinet til en netbook, hvor skærmen er pillet ud. I stedet skal du selv indsætte din iPad på skærmens plads. 

Det forventes, at Crux Loaded kommer til at koste 249 dollar (cirka 1320 kroner).

Sådan modtager du betalinger på iPad

Med appen Square er det muligt at omdanne din iPad til et kasseapparat. 

Når du har registreret dig som bruger på Squares hjemmeside, vil du automatisk få tilsendt en gratis kortlæser med posten. Herefter sætter du kortlæseren i jacksticket på din iPad og downloader Squares app i Apples App Store. 

Nu er du klar til at tage modtage betalinger. Din kunde stryger blot kreditkortet gennem kortlæseren, og skriver efterfølgende under direkte på din iPads skærm. 

Det er dog ikke nogen gratis fornøjelse. Ved hver transaktion betaler du 2,75 procent til Square. 

Square virker naturligvis også med din iPhone. Før du bliver alt for forventningsfuld, må vi dog skuffe dig med, at du ikke kan betale med Dankort over Square. Men lad os håbe på, at det snart bliver muligt at bruge Square eller en lignende service i Danmark.

Det er den perfekte præsentations-maskine
Din iPad kan være et ideelt redskab, når du skal fremlægge PowerPoint-præsentationer. 

Med den lange batteritid behøver du sjældent at bekymre dig om, hvorvidt du har strøm nok på maskinen, og den lave vægt betyder, at den er let at tage med til og fra mødet. 

Desværre er iPad'en ikke født med et HDMI-stik. Men Apple sælger en adapter, der betyder, at du uden problemer kan slutte din iPad til HDMI- eller VGA-indgangen på en projektor. 

HDMI-adapteren koster 299 kroner og virker kun med iPad2, mens VGA-adapteren koster 219 kroner og virker både med iPad1 og iPad2. 

PowerPoint og resten af Microsofts Office-pakke findes desværre ikke til iPad. Men med Apples eget præsentationsprogram Keynote kan du både importere Powerpoint-filer eller lave dine egne præsentationer i Keynote. Du kan købe Keynote til iPad og iPhone for 59 kroner i Apples App Store. 

Du bør også overveje at købe app'en AirSketch, der omdanner din iPad til en whiteboard-tavle. Med AirSketch kan du blandt andet importere pdf-filer og billedfiler, som du kan frihåndstegne eller skrive noter henover, mens du gennemfører din præsentation. 

Air Sketch koster i øjeblikket 48 kroner i Apples App Store.

Du kan også køre Windows på din iPad

Selv om du ønsker at gøre din iPad til din primære maskine i dagligdagen, kan det være svært helt at frigøre sig fra den traditionelle computer. 

Men med et fjernstyringsprogram, en såkaldt remote app,  kan du logge ind på din Windows eller Mac-computer direkte på iPad'en. 

Det betyder, at du eksempelvis kan sidde på din iPad og skrive direkte ind i Word, åbne filer fra computerens harddisk eller surfe på nettet med Internet Explorer.
 
Der findes en række forskellige remote apps i iTunes, men prøv eksempelvis at kigge på programmet TeamViewer, der er gratis til privatbrug. 

For at få det til at virke, skal du både downloade app'en i iTunes og hente et program fra producentens hjemmeside, som du skal installere på din pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere