Nu skal fodbold-VM sparke liv i 3D

Ved VM for fire år siden var det HD, som var den store teknologi-satsning. Ved sommerens VM i Sydafrika er det 3D, elektronikbranchen vil sparke liv i. En af Danmarks kampe sendes i det nye format.

Landsholdet kommer ikke ligefrem til at hoppe ud af skærmen og danse jubeldans foran dig, når spillerne har scoret under sommerens VM i Sydafrika.

Men du får alligevel mulighed for at opleve endnu mere levende billeder fra fodboldslutrunden, end du er vant til.

I samarbejde med fodboldforbundenes verdensorganisation FIFA vil Sony nemlig sørge for, at 25 kampe sendes i 3D, så du kan føle, at du er lidt tættere på spillerne.

Danmark mod Holland den 14. juni er en af de kampe, der er udvalgt til at blive transmitteret i det tredimensionelle format. Desuden vil åbningskampen mellem Sydafrika og Mexico blive sendt i 3D ligesom finalen, der sparkes i gang den 11. juli.

Der er dog ingen grund til at varme popcorn, sætte sig tilrette i sofaen og gøre sig klar til at give 3D-udgaven af Dennis Rommedahl en krammer - eller en kindhest.

For der er ikke nogen kanaler i Danmark, der sender i 3D i øjeblikket, og det vil også kræve et funklende nyt tv (se en oversigt over de nye modeller her) samt indkøb af 3D-briller.

Derfor skal du formentlig helt andre steder hen, hvis du vil opleve kampene fra Sydafrika i 3D. Tidligere har der været flere forsøg med 3D-transmissioner i England, hvor udvalgte landsholdskampe og opgør fra Premier League har været sendt i formatet.

Det har både været på pubber med specielt modtageudstyr og i digitale biografer, at publikum har haft mulighed for at opleve fodboldkampene i tre dimensioner.

Ifølge Sony vil mindst otte kampe fra slutrunden blive transmitteret til digitale biografer i 3D HD.

Det er ikke usædvanligt, at sport - og i særdeleshed fodbold - bruges til at skabe interesse for ny teknologi. Ved den seneste VM-slutrunde i Tyskland i 2006 var det HD, som elektronikproducenterne var meget interesserede i at få promoveret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere