Artikel top billede

Sådan laver du P2P direkte fra browser til browser

World Wide Web Consortium vil gøre det lettere at dele indhold direkte fra browser til browser uden brug af en server. Se hvordan.

Læs også: Opera samler browser og webserver i ét

Det skal være lettere at dele indhold direkte imellem browsere, så trafikken ikke altid skal forbi en central server.

Det er budskabet fra World Wide Web Consortium (W3C), der netop har nedsat en ny arbejdsgruppe, der skal udvikle standarder til denne form for direkte peer-to-peer.

Web Real-Time Communications Working Group skal udvikle API'er, så der kan kommunikeres i real time via browserne.

"Disse API'er skal gøre det muligt at udvikle applikationer, der kan køre i en browse uden ekstra downloads eller plugins," skriver W3C og fortsætter:

"...der tillader kommunikation imellem parterne i form af lyd, video og andre former for real-time-kommunikation uden at skulle benytte mellemliggende servere."

ZDNet skriver, at en af tankerne bag de nye standarder er, at det skal være sværere for regeringer at undertrykke befolkningens kommunikation.

En af deltagerne i arbejdsgruppen er norske Opera, der allerede har udviklet et lignende koncept i form at selskabets egen Opera Unite.

Den lader brugerne dele musik, video, billeder og andet indhold med venner og familie, ligesom man også både kan streame indhold og chatte via Unite - uden en mellemliggende server.

Læs også: Opera samler browser og webserver i ét




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere