1. Test: Vanvittig minibærbar på 4,8 tommer
Nok har vi på redaktionen vænnet os til små bærbare.
Helt fra da vi købte den første Eee PC med en skærm på blot syv tommer i Taiwan, til vi fik sendt Sony Vaio P på under 700 gram fra Las Vegas.
Eller den lille Slim fit pc, som dog var en stationær computer.
Men Sagemcoms Spiga tager alligevel prisen, som den sidder der på køkkenvægten, der slår ud ved blot 348 gram.
Det gør den, ifølge Sagemcom, til verdens mindste bærbare - og vi er tilbøjelige til at give selskabet ret. Og det er en bærbar, en ægte en med både indbygget 3G-modem, WiFi, Bluetooth, otte gigabyte SSD, slot til MicroSD-kort og adapter til USB-port.
Baseret på Intel Atom
Og for at gøre det helt perfekt er hjertet i den lille maskine en Intel Atom Z510 processor på 1,1 gigahertz, som hjælpes af 512 megabyte ram til at køre Windows XP på maskinen.
Selvom størrelsen giver bange anelser, så fungerer Windows XP faktisk rimeligt.
Det samme gør besøg på hjemmesider, der hjælpes godt på vej af skærmens opløsning på 1.024 x 600 pixels. Den samme opløsning som de fleste netbooks med 10 tommer skærm fortsat bruger.
I Spigas tilfælde bare klemt sammen på en 4,8 tommers skærm.
Samme skærm er i øvrigt trykfølsom og kan derfor betjenes enten med spidsen af en (spids) finger eller med den lille stylus, som bor under tastaturet.
2. Kan ikke foldes
Netop tastaturet er desværre Spiga'ens største svaghed.
For med en skærmbredde på blot 4,8 tommer er der ikke meget plads til et tastatur - og resultatet er derefter.
Tasterne er egentligt ikke så dårlige, men de er bare så små, at der skal barnefingre til for at betjene dem. Selv små voksenfingre har svært ved at klemme sig ind - og som resultat skriver denne tester hurtigere på sin telefon end på Spiga'ens tastatur.
I det hele taget er tastaturet lidt en skam. For havde maskinen kunne foldes hele vejen rundt, som man kender det fra egentlige tablet pc'er, så havde den nye minibærbare ligget bedre i hånden.
Som det er nu, er det stort set nyttesløse tastatur i vejen for et mere ergonomisk greb om maskinen.
Netværk driller, 3G spiller
Vi havde samtidig lidt problemer med at få forbindelse til vores hjemmenetværk med 802.11n og WPA-kryptering, men ingen problemer med arbejdets 802.11g netværk med en tilsvarende WPA-kryptering.
Til gengæld fungerer det indbyggede 3G-modem uden problemer med vores SIM-kort fra mobilselskabet 3. Alt, du skal gøre, er at putte SIM-kortet ind i forsiden af maskinen, starte softwaren, og så er du på nettet.
Et væld af forbindelser og en lav vægt er desværre ikke nok til at fjerne indtrykket af Spiga som en smart, men lidt nyttesløs gadget.
For når tastaturet er for ringe til, at du kan skrive på det, så handler det blot om at læse på nettet - og her er du bedre stillet med en smartphone, en iPod Touch eller den kommende iPad.