Her er 10 gode råd til en velbesøgt blog

Hvordan får du flere læsere på din blog, og hvad skal du gøre for at holde fast i dem? Snyd ikke dig selv for denne artikel der er en ren bibel for bloggere.

Masser af bloggere fortæller om, hvad de har fået at spise til frokost, eller at de har sovet godt eller dårligt.

Det er ikke den slags bloggere, som de her 10 gode gode råd er til. De er til bloggere, der virkelig vil noget med deres skriverier i Cyberspace.

Du kan ikke slå 'blog-regler' op nogen steder, for vi er alle sammen forskellige og mener ofte noget forskelligt om at skrive blogs.

Men der findes generelle regler for nyhedsformidling, og så skal du ikke være bange for at tænke nyt og måske lidt strategisk.

1. Hold dig til dit tema. Hvis ikke du har tænkt dig at skrive en blog, der omfatter alt fra månelandingen i tresserne til dårlig hygiejne i svømmehallen, så tænk lidt over, hvad dit tema skal være. Find emner, som du ved noget om, og hvor du føler dig hjemme og hold dig til dem.

2. Hold dig opdateret. Uanset om du koncentrerer din blog om en sportsgren, en teknologi eller måske biler eller motorcykler, så er det vigtigt, at du ved, hvad der sker på området. Hold dig opdateret og husk, at hvis du udtaler dig positivt om et produkt, så er det dit rygte, der er på spil, hvis det viser sig at være noget møg, du anbefaler.

3. "Who wants yesterdays papers," synger Rolling Stones, og sandt er det, at gammelt nyt sjældent er nyt. Det kan være et slid at være helt fremme i nyhedsskoene, men hvis du opdaterer din blog dagligt, så bør den være aktuel, og det nytter ikke noget, at du serverer oldgamle nyheder.

4. Skemalæg din blog. At drive en blog kræver blod, sved og masser af disciplin. Du må endelig ikke lade læserne forvente noget, som du ikke leverer. Intet er nemmere her i verden end at finde et andet sted at læse om sine interesser. Konkurrencen om læsernes gunst er knivskarp, og det gælder om at holde fast i de trofaste læsere, man én gang har fået lokket til bloggen.

5. Skriv så det ikke kan misforstås. Hvis din blog er på dansk, så kan den stadig læses af både nordmænd, svenskere og mange finner. Og hvis du er rigtig med på noderne og skriver om emner, der interesserer mange, så ville det være cool med et dagligt resumé på engelsk.

6. Når du skriver online, så er det mest af alt din overskrift, der sælger skriverierne. Den skal være kort, fængende og fortælle, hvad historien handler om. Efter en tid vil du måske kunne aflæse dine evner udi overskrifter i antallet af hits på Google og andre søgemaskiner.

7. Tags og gode søgeord. Søgemotor, søgemotor, søgemotor. Frekvensen af besøgende på din blog hænger uløseligt sammen med, hvor godt dit indhold matcher søgemotorernes søgeparametre. Du skal have substans, og dit arkiv skal indeholde alle dine gamle blogs, så du ender med at have en betragtelig mængde indhold om dine forskellige emner.

8. Hvad kom først - hønen eller ægget? Svært spørgsmål, men i hvert fald er det rigtigt, at det at have mange og trofaste læsere hænger sammen med, at søgemaskinerne jævnligt 'får øje' på din blog, og det gør de, hvis den får mange hits, og mange hits får den selvklart, hvis der er mange gæster, og sådan kører det derudaf.

9. Vær korrekt. Rigtig mange læsere bliver frygtelig irriterede, hvis din blog er fyldt med stave- og forståelsesfejl, så husk stavekontrollen. Når først dine skriverier er publiceret, så ligger de der sandsynligvis for altid.

10. RSS feeds (Really Simple Syndication) er et godt værktøj til at skaffe flere læsere eller måske snarere holde på de læsere, du allerede har. Læsere, der abonnerer på din side ved hjælp af RSS, får automatisk besked hver gang, du opdaterer din side, så gør det jævnligt, og gør det spændende, så ender du måske med at tjene penge på din blog.

Kilde. Teknofil.no




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere