PC Worlds aprilsnar 2011 - faldt du for den?: Der sælges over 700.000 fladskærme hvert år i Danmark, og der bruges rigtig mange penge på de ofte dyre fjernsyn.
Nu kan det vise sig, at din investering i et husalter til stuen kan være spildt, og fladskærmen er lige til lossepladsen.
Problemet kommer, når vi rammer 2012. Her skifter vi endnu en gang tv-signal - både på antenne og kabel - og det kan fjernsynene ikke håndtere.
En større produktionsfejl i modeller til Danmark har betydet, at selv om fjernsynene skulle være fremtidssikret, så er de ikke alligevel.
Det skyldes et problem med en vigtig komponent, den såkaldte tv-tuner, der er essentiel for at modtage danske tv-signaler. I stedet for en dansk modtager har fjernsyn, der er solgt i danske butikker de seneste to år, været udstyret med en spansk modtager.
I dag betyder det ikke noget, men når vi skifter til 2012, og det nye, avancerede sendenet tændes, vil tusindvis af tv ikke længere fungere.
Det er især LCD-fladskærme, som er ramt, og det er dem, som der sælges flest af i Danmark.
Oversættelsesfejl skyld i problemet
Fejlen går igen på tværs af mærker, og det skyldes, at Samsung, Sony og alle de andre fladskærmsproducenter henter deres informationer fra European Broadcasting Union, der udstikker retningslinjerne for tv-signaler i Europa.
Det er her, at dansk er blevet til spansk i en fejloversættelse. Derfor er tusindvis af fjernsyn rettet mod det danske marked blevet udstyret med en forkert, spansk tv-tuner.
Kun få udvalgte fladskærme med "Mux Ready 2012"-mærkat på bagsiden vil være klar. Så hvis du er i tvivl, kan du kigge på bagsiden af dit tv.
Garantien dækker ikke
Da fjernsynene i princippet fortsat kan vise dvd-film og bruges til konsolspil, er det ikke muligt at få pengene tilbage på de dyre fjernsyn, som ikke længere vil være i stand til at modtage tv-signaler. Garantien dækker ganske enkelt ikke:
"Det er under al kritik, og det viser bare, at lovgivningen fortsat ikke beskytter forbrugerne godt nok," siger Birthe Sørensen, der er chefjurist i Forbrugerstyrelsen.
Hun forventer, at der vil komme en del private søgsmål mod tv-forhandlere den kommende tid fra rasende fladskærmsejere, der føler sig vildledt:
"Men der er ikke noget at komme efter. Det er en europæisk interesseorganisation (European Broadcasting Union, red.), der står bag fejlen, og derfor nytter det ikke noget at gå efter lokale forhandlere. Det kræver større retssager ved de europæiske domstole, før forbrugerne skal gøre sig forhåbninger om at få nogle af deres penge tilbage på de fejlbehæftede fjernsyn," siger Birthe Sørensen.
Ifølge chefjuristen kan der gå flere år, før et retsligt efterspil på fladskærmsfadæsen er afklaret.