Artikel top billede

Stephen Elop modtog formue for at skifte til Nokia

Nokia betalte topchef Stephen Elop en formue i kontanter for at skifte job. Til gengæld får han mindre i basisløn, end Henning Dyremose fik som chef for TDC.

Nokias topchef, Stephen Elop, modtog et gyldent velkomsthåndtryk på 32,5 millioner kroner af Nokia, da han i i september tiltrådte stillingen som øverste chef for det finske gigantselskab, skriver Finansial Times.

Nokia kæmper for at beholde sin førerposition på det globale marked for mobiltelefoner, hvor det store selskab har sovet i timen på et afgørende tidspunkt. Det kan du læse mere om her.

Stephen Elop blev lokket til Nokia fra sin stilling som øverste chef for Microsofts lukrative business-division, der med fokus på Microsofts meget store partnermiljø håndterer salg og udvikling af software til erhvervslivet.

Nokia betalte Stephen Elop et kontant beløb på godt 17 millioner kroner for overhovedet at underskrive sin ansættelseskontrakt.

Du får pengene, hvis du bliver

De resterende 15,5 millioner kroner skal udbetales til Stephen Elop til oktober som 'kompensation for tabt indkomst" fra Microsoft, som det er formuleret i hans kontrakt.

Samtidig modtog Stephen Elop 4 millioner kroner, som han skulle betale Microsoft for sit jobskifte, samt 2,4 millioner kroner til advokatregninger og lignende i forbindelse med sin nye stilling, fremgår det af papirer, som Financial Times har fået adgang til.

Stephen Elop - der som canadier er den første ikke-finne i spidsen for Nokia - afløste Olli-Pekka Kallasvuo på posten.

Han modtog en fratrædelsesgodtgørelse på knap 35 millioner kroner, men valgte dog at takke nej til en ekstraordinær godtgørelse på 104 millioner kroner i forbindelse med sin exit.

Stephen Elops tjener som topchef for Nokia en grundløn på 7,8 millioner kroner om året, hvilket er mindre end Olli-Pekka Kallasvuo, der havde en basisløn på 9,2 millioner kroner om året - og i øvrigt langt mindre end TDC's tidligere topchef, Henning Dyremose, der i 2005 havde en basisårsløn på 11,5 millioner kroner, hvilket du kan læse mere om her.

Hertil kommer en ganske betydelig bonusordning, der kan give Stephen Elop adgang til meget store summer, hvis det lykkes ham igen at gøre Nokia til en succesforretning.

Læs også:

Derfor styrtdykker Nokia-aktien efter Microsoft-aftale.

Overblik: Her er planen der skal redde Nokia.

Nokia kæmper for at stoppe faldet fra verdens tinder.

Nokia-chef: Vi står på afgrundens rand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere