Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck)

Skolestyrelsen vil selv køre det udskældte testsystem

Til sommer overtager Skolestyrelsen driften af digitale test og afgangsprøver fra Cowi. Direktør Martin Isenbecker fortæller her om baggrunden for det store skridt.

Driften af skolernes nationale testsystem og digitale afgangsprøver kommer fra 1. august næste år til at ligge i Skolestyrelsens hænder.

Da udløber den sidste af to mulige kontraktforlængelser med Cowi og i stedet for et nyt udbud med det samme, kommer UNI-C til at drifte systemet frem mod et planlagt udbud i 2013.

"Vi har behov for at få mere viden om, hvordan it-systemet fungerer, så vi kan gennemføre et efterfølgende udbud mere sikkert og mere kvalificeret," siger direktør for Skolestyrelsen Martin Isenbecker til Computerworld.

"UNI-C har tidligere været dybt inde i testsystemet og kan derfor overtage opgaven uden problemer, vurderer vi." 

UNI-C, der er en styrelse under Undervisningsministeriet, har købt testsystemet af Cowi og vil til sommer næste år overtage den tekniske drift af systemet.

Ingen fyring

Martin Isenbecker fortæller, at der ikke er tale om fyring af Cowi, og man vil vente med en endelig evaluering til næste år, når kontrakten udløber.

Han peger dog på, at systemet det seneste stykke tid har kørt uden problemer.

"Nu er det jo gået rigtig godt på det seneste. Der var ganske vist et nedbrud i foråret. Efter det blev der gennemført en halv million test. Og så har der i efteråret været gennemført 300.000 test på frivillig basis," siger han.

Derfor tror han også, at UNI-C uden store problemer kan overtage driften.

"Erfaringen viser, at man ikke kan komme med garantier om 100 procent oppetid, men ambitionen må være, at skolerne mærker så lidt til det som muligt." 

Vi skal tænke os om
Skolestyrelsen forventer, at driften af nationale test og digitale afgangsprøver vil koste knap 30 millioner kroner om året frem til 2013, når opgaven sendes i EU-udbud.

Hvad den fremtidige udbudsvinder skal leve op til, ligger ikke fast endnu.

"Det har vi tid til at vurdere nu, hvor vi dels bliver bedre bekendt med it-systemet, og så har vi vores erfaringsgrundlag fra tidligere. Vi skal selvfølgelig tænke os rigtig godt om, inden vi sender det i udbud, og det er også derfor, vi venter til 2013," siger Martin Isenbecker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere