Peter Norvig blev født i 1956. Han bor i Palo Alto, Californien, tæt på Googles hovedkvarter, sammen med sin kone og to teenagedøtre.
Han har været forskningsdirektør i Google siden 2006, og fra 2002-2005 var han chef for Search Quality og dermed ansvarlig for kerne-algoritmerne i Google
Han har tidligere været leder af Computational Sciences Division på NASA's Ames Research Center.
Peter Norvig er Ph.D. i datalogi fra Berkeley, 1986, og står bag flere end 50 publikationer inden for datalogi. De fleste handler om kunstig intelligens, og han er mest kendt for at have skrevet bogen Artificial Intelligence: A Modern Approach, der anvendes til undervisning på flere end 1.100 universiteter over hele verden.
Privat interesserer han sig bl.a. for fotografering og cykling.
Peter Norvig
Peter Norvig blev født i 1956. Han bor i Palo Alto, Californien, tæt på Googles hovedkvarter, sammen med sin kone og to teenagedøtre.
Peter Norvig har været forskningsdirektør i Google siden 2006, og fra 2002-2005 var han chef for Search Quality og dermed ansvarlig for kerne-algoritmerne i Google
.
Han har tidligere været leder af Computational Sciences Division på NASA's Ames Research Center.
Han er Ph.D. i datalogi fra Berkeley, 1986, og står bag flere end 50 publikationer inden for datalogi. De fleste handler om kunstig intelligens, og han er mest kendt for at have skrevet bogen Artificial Intelligence: A Modern Approach, der anvendes til undervisning på flere end 1.100 universiteter over hele verden.
Privat interesserer han sig bl.a. for fotografering og cykling.
Google
Virksomheden blev stiftet af Larry Page og Sergey Brin i september 1998. Adminstrerende direktør er Eric Schmidt. Hovedkvarteret ligger i Mountain View, Californien.
Søgemaskinen Google er kernen i firmaet, som dog også tilbyder en lang række andre tjenester som mail, kontorpakker og korttjenester.
Selskabet beskæftiger 21.805 personer på verdensplan. Årsomsætningen i 2009 lød på omkring 130 milliarder danske kroner og overskuddet på næsten 40 milliarder kroner.
Søgemaskinerne
Ifølge statistikselskabet Net Applications har Google i dag en global markedsandel på 83,34 procent. Andenpladsen går til Yahoo med 6,32 procent, tredjepladsen til Baidu (kinesisk) med 4,96 procent og fjerdepladsen til Microsofts Bing, der har 3,25 procent af alverdens søgninger.
Læs også:
Peter Norvig: Sådan gør Google idéer til virkelighed
Googles forskningsdirektør: Man skal turde fejle
Da Computerworld første gang tager kontakt til Googles forskningsdirektør med en formodning om, at navnet Peter Norvig må rumme en dansk historie, bekræftes det i retur-mailen.
"My father was Danish, although his name was originally, Nørvig, not Norvig. I'm not related to the real estate guy," skriver Peter Norvig og henviser til den danske ejendomsmægler af samme navn.
Senere i telefonen er det dog tydeligt, at han skam ved mere om Danmark, end at han har en kendt ejendomsmægler som navnebror.
"Min far var dansker. Han kom til staterne efter Anden Verdenskrig for at læse matematik på University of Minnesota. Han mødte min mor på skibet på vejen herover."
"Hun havde været på ferie efter lige at være blevet færdig med high school. Efter mødet på båden holdt de kontakten i et stykke tid indtil de endte med at være sammen," fortæller Peter Norvig.
Besøger ofte Danmark
Selvom han kan enkelte danske gloser som ugedagene og et "venlig hilsen," så kan Peter Norvig ikke prale med at kunne føre en dansk samtale.
"Det er nok meget tæt på at være mit ordforråd. Min fars holdning var, at han var i et nyt land, så han ønskede at tale det nye sprog og lærte os ikke rigtig dansk. Min mor lærte at tale dansk, så de brugte det lidt som et privat sprog, og hvis de havde talt det oftere, havde vi sikkert også forsøgt at lære det, men det gjorde de ikke."
Alligevel føler den 53-årige forskningsdirektør fra Google sig fortsat knyttet til Danmark.
"Jeg har været tilbage (i Danmark, red.) en række gange og kommer der omkring hvert andet eller tredje år for at besøge mine slægtninge," siger han.
Læs også:
Peter Norvig: Sådan gør Google idéer til virkelighed
Googles forskningsdirektør: Man skal turde fejle