Artikel top billede

Sådan undgår du virus på mobilen

Norton Mobile Security gør det muligt at låse og slette indholdet på ens mobiltelefon, hvis den er tabt eller blevet stjålet. Programmet tilbyder også antivirus-beskyttelse og opkalds-screening, så man undgår uønskede samtaler. Download beta-version her.

Et af de første steder, folk kigger, når de leder efter antivirus til deres nye computer, er hos Symantecs sikkerhedspakke Norton.
 
Nu vil virksomheden udvide tilbuddet til også at omfatte mobiltelefoner gennem applikationen Norton Mobile Security.
 
Applikationen, som stadig er i beta til Google Android, findes som del af Windows Mobile og Symbian, ligesom den er inkluderet i Norton 360 og Norton Antivirus-produkter. Derudover kan man downloade programmet i en 30-dages prøveperiode.
 
Det tilføjer telefonen et ekstra lag beskyttelse ud over den traditionelle 'lås'-funktion.
 
Vi har testet applikationen til Google Android.
 
Norton Mobile Security gør det muligt for brugeren at skabe en hemmelig passphrase og vælge en række 'venner' enten fra telefonens kontaktliste eller ved manuelt at indtaste et telefonnummer. Telefonnumrene på vennelisten bliver derefter autoriserede til at kunne sende en sms med omtalte passphrase, der kan låse telefonen, eller i ekstreme tilfælde endda slette alt indholdet fra telefonernes hukommelse og SD-kort.
 
Så hvis telefonen nogensinde bliver stjålet, kan man ved hjælp af en enkelt sms gøre den ubrugelig for tyven. Derudover er det muligt at låse SIM-kortet for det tilfælde, at tyven forsøger at skifte kortet ud.
 
Applikationen kører i baggrunden og kan desuden sættes til at køre malware-scanningerne, som man måtte ønske det. Derudover scanner Norton alle de applikationer, som bliver downloadet til telefonen, og sikrer, at de ikke skader enheden. 
 
Malware-parameteret kan enten opdateres manuelt eller sættes til at opdatere automatisk ligesom malware-scanningerne. Man kan desuden slå de automatiske opdateringer midlertidigt fra, så man undgår store data-regninger ved roaming. 

Blokér for irriterende kontakter

En anden feature, som jeg godt kan lide, er opkalds- og sms-blokeringen. Man kan vælge at blokere folk fra sin opkaldsliste, eller (hvis man har en irriterende ven, der bliver ved med at forstyrre) fra sin telefonbog. Applikationen kan desuden undertrykke meddelelser på en måde, hvor man stadig kan se meddelelsen i besked-applikationen, uden at man bliver underrettet ved modtagelsen.
 
Selv med applikationen kørende i baggrunden, oplevede jeg ikke, at telefonen blev langsommere, eller at batteriet på min Motorola Droid løb hurtigere ud.
 
Trods sin beta-status føles programmet allerede som en premium-applikation uden bugs (i hvert fald i de par uger, hvor jeg brugte den).
 
Betaen udløber på 2010's sidste dag, hvorefter Norton Mobile Security bliver en betalings-applikation til 299 kr. Så sørg for at få downloadet og prøvet denne enestående applikation nu, mens den stadig er gratis. 
  
Endelig dom: Hvis mobiltelefonen er din vigtigste enhed (og det er den sikkert), skal du sørge for at beskytte den; specielt hvis du bruger den til forretningsformål. Norton Mobile Security er stadig gratis, så der er ingen grund til ikke at prøve den.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere