Her er årets værste produkt
- Hvis det ikke er i stykker, så lad være med at reparere det.
Sådan lyder et amerikansk ordsprog omskrevet til dansk.
Men det har gutterne bag Rubik's Touchcube nok aldrig hørt før. For de har skabt en gadget, der er modelleret over den gode, gamle professorterning, som hittede stort i 1980'erne.
Hvis du ikke selv har prøvet den legendariske professorterning, er den kort fortalt udformet som en firkant, og hver side har ni felter.
Felterne er i forskellige farver som rød, grøn og blå, og det gælder om at få felterne placeret, så terningens sider bliver helt ensfarvede.
Det er sværere, end det måske lyder og kræver, at du drejer løs på professorterningen (se et lidt ekstremt eksempel her).
Med Rubik's Touchcube er professorterningen kommet ind i den digitale tidsalder, men det er en rigtig skidt idé.
Den nye model ligner umiddelbart sin forgænger, men i stedet for farvede klistermærker som felter, har terningen fået hvide felter over det hele. Takket være lys kan terningens felter skifte farver.
Måske ikke nogen dum idé som udgangspunkt, men felterne lyses ikke op særligt tydeligt, og farverne blå og lyseblå samt rød og orange er svære at skelne fra hinanden - i hvert fald hvis terningen bruges i dagslys.
Men det værste af det hele er, at du ikke betjener terningen som den originale.
Da den nye model er udstyret med trykfølsomme egenskaber, skal du lade pegefingeren glide hen over overfladen for at få felterne flyttet. Dermed skal du ikke bruge to hænder - som med originalen - og vride felterne på plads.
Kun en side er aktiv ad gangen, og det er den, som vender opad. Det er ret bøvlet. Du må dermed selv dreje terningen, så den side, du vil ændre, vender opad. Dermed får du på ingen måde fornemmelsen, som kendes fra originalen.
Hvis det var nemt at betjene terningen, ville vi måske kunne acceptere den. Det er Rubik's Touchcube desværre ikke. Den er tværtimod sløv, og vi blev hurtigt træt af at bruge pegefingeren til at flytte rundt på felterne. Det gik ganske enkelt dræbende langsomt at flytte rundt på felterne.
Vanvittig pris
Når terningen står på højkant i sin oplader på bordet, ser den egentlig indbydende ud.
Folk, der er kommet forbi PC Worlds redaktion på det seneste, har hurtigt været henne og pille ved Rubik's Touchcube.
Men der går ikke mange øjeblikke, før den er tilbage i opladeren igen. Den virker umiddelbart fascinerende, ikke mindst fordi den vækker en retrofølelse hos mange, der prøvede at løse terninge-udfordringen i 80'erne. Men da den på ingen måde føles eller betjenes som originalen, fænger den bare ikke.
Og prisen? Den skal vi også lige have med: 1.500 kroner. Jo, du læste rigtigt. Det er den vejledende pris! Den kan nok findes på nettet noget billigere, men det ændrer ikke på, at det er en digital gadget, der aldrig burde være blevet opfundet.
Vi er derfor nødt til at dumpe Rubik's Touchcube og give terningen karakteren en ud af seks.
Det er bare ikke alle produkter, der har godt af at blive opdateret til den digitale tidsalder.
I stedet kan det anbefales at købe den gode, gamle professorterning. Den koster i forskellige netbutikker omkring 100 kroner, og her vil du få meget mere fornøjelse for pengene.